Γερμανοί δημοσιογράφοι αρνούνται βραβείο γιατί το πήρε και η «Bild»

Και η κρίση χρέους στην Ελλάδα κέρδισε βραβείο..

Γερμανοί δημοσιογράφοι αρνούνται βραβείο γιατί το πήρε και η «Bild»

Όλο προβλήματα δημιουργούν οι Γερμανοί! Κάθε χρόνο στη Γερμανία απονέμονται τα βραβεία της χρονιάς «Henri Nannen», μια σημαντική διάκριση για τους δημοσιογράφους , η οποία συνοδεύεται με το ποσό των 35.000 ευρώ. Τα δημοσιεύματα που βραβεύονται είναι εκείνα που ξεχώρισαν για την αξιοπιστία τους, την ειλικρίνεια και την πληρότητα τους.

Αυτή τη φορά η βράβευση δεν εξελίχθηκε… ομαλά!

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» αρνήθηκαν να παραλάβουν το δημοσιογραφικό βραβείο, λόγω βράβευσης με αυτό και της εφημερίδας «Bild».

Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Φανταστείτε πως στις πέντε κατηγορίες, δοκίμιο, έρευνα, τεκμηρίωση, ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ διαγωνίστηκαν 872 δημοσιεύματα.

Για πρώτη φορά η εφημερίδα «Bild» καλείται να παραλάβει το βραβείο.Το δημοσίευμα που κέρδισε είχε τίτλο «Σύγχυση για ιδιωτικό δάνειο – Παραπλάνησε ο Βουλφ τη Βουλή;» και αναφερόταν στο σκάνδαλο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κριστιάν Βουλφ , ο οποίος τελικά παραιτήθηκε.

Στην ίδια κατηγορία, αυτήν του καλύτερου ερευνητικού ��επορτάζ, το βραβείο κέρδισαν οι δημοσιογράφοι της «Sueddeutsche Zeitung» για το σκάνδαλο που αποκάλυψαν με την Φόρμουλα 1 να εμπλέκεται με εμπλεκόμενη την τράπεζα BayernLB.

Αρνήθηκαν όμως να το παραλάβουν, γιατί ισχυρίστηκαν ότι στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε και η Bild.

Η κριτική επιτροπή είχε συμφωνήσει να απονείμει το βραβείο σε δυο ΜΜΜΕ αλλά δε φάνηκε να έχει την ίδια άποψη και η «Sueddeutsche Zeitung».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βραβείο τεκμηριωμένου άρθρου απονεμήθηκε σε δωδεκαμελή δημοσιογραφική ομάδα του «Spiegel», για το άρθρο «Μια ιδέα-βόμβα» με θέμα την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Ορίστε, μέχρι και βραβεία χάρη σε εμάς κερδίζουν!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top