Γερμανοί δημοσιογράφοι αρνούνται βραβείο γιατί το πήρε και η «Bild»

Και η κρίση χρέους στην Ελλάδα κέρδισε βραβείο..

Όλο προβλήματα δημιουργούν οι Γερμανοί! Κάθε χρόνο στη Γερμανία απονέμονται τα βραβεία της χρονιάς «Henri Nannen», μια σημαντική διάκριση για τους δημοσιογράφους , η οποία συνοδεύεται με το ποσό των 35.000 ευρώ. Τα δημοσιεύματα που βραβεύονται είναι εκείνα που ξεχώρισαν για την αξιοπιστία τους, την ειλικρίνεια και την πληρότητα τους.

Αυτή τη φορά η βράβευση δεν εξελίχθηκε… ομαλά!

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» αρνήθηκαν να παραλάβουν το δημοσιογραφικό βραβείο, λόγω βράβευσης με αυτό και της εφημερίδας «Bild».

Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Φανταστείτε πως στις πέντε κατηγορίες, δοκίμιο, έρευνα, τεκμηρίωση, ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ διαγωνίστηκαν 872 δημοσιεύματα.

Για πρώτη φορά η εφημερίδα «Bild» καλείται να παραλάβει το βραβείο.Το δημοσίευμα που κέρδισε είχε τίτλο «Σύγχυση για ιδιωτικό δάνειο – Παραπλάνησε ο Βουλφ τη Βουλή;» και αναφερόταν στο σκάνδαλο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κριστιάν Βουλφ , ο οποίος τελικά παραιτήθηκε.

Στην ίδια κατηγορία, αυτήν του καλύτερου ερευνητικού ��επορτάζ, το βραβείο κέρδισαν οι δημοσιογράφοι της «Sueddeutsche Zeitung» για το σκάνδαλο που αποκάλυψαν με την Φόρμουλα 1 να εμπλέκεται με εμπλεκόμενη την τράπεζα BayernLB.

Αρνήθηκαν όμως να το παραλάβουν, γιατί ισχυρίστηκαν ότι στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε και η Bild.

Η κριτική επιτροπή είχε συμφωνήσει να απονείμει το βραβείο σε δυο ΜΜΜΕ αλλά δε φάνηκε να έχει την ίδια άποψη και η «Sueddeutsche Zeitung».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βραβείο τεκμηριωμένου άρθρου απονεμήθηκε σε δωδεκαμελή δημοσιογραφική ομάδα του «Spiegel», για το άρθρο «Μια ιδέα-βόμβα» με θέμα την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Ορίστε, μέχρι και βραβεία χάρη σε εμάς κερδίζουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top