Στις 17 Μαΐου μπαίνει το Facebook στο χρηματιστήριο!

Τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος ο Μαρκ Ζούγκερμπεργκ

Στις 17 Μαΐου μπαίνει το Facebook στο χρηματιστήριο!

Η ζωή μας πλέον έχει γίνει ένα με το Facebook! Οι περισσότεροι από εμάς έχουν λογαριασμό σε αυτή την σελίδα και αφιερώνουν αρκετές ώρες την ημέρα!

Το Facebook βοήθησε στην έναρξη της επανάστασης των social media και έχει δει την επίμαχη ιστορία της ίδρυσής του από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να γίνεται υποψήφια για Οσκαρ ταινία.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τώρα μπαίνει και στο χρηματιστήριο! Η ημερομηνία εγγραφής της είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου.

Η δημόσια εγγραφή υπολογίζεται στα 28-35 δολάρια, γεγονός που συνεπάγεται μία κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 85-95 δισ. δολαρίων, ενώ είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από εκείνη του Google το 2004, όπως επισημαίνει το BBC.

Η αποτίμηση της Google τότε ανερχόταν στα 100 δις.δολάρια, ενώ το Facebook τώρα εκτιμάται στα 104 δις δολάρια.

Πόσα χρήματα όμως θα αντλήσει η σελίδα από το χρηματιστήριο; Κεφάλαια που μπορεί να φτάσουν τα 12 δισ. δολάρια!

Για να καταλάβετε την επιρροή που έχει σε όλον τον πλανήτη, η εταιρεία έχει δημιουργήσει περισσότερες από 450.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ενώ απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα σε όλον τον κόσμο. Συνολικά έχει ένα δις χρήστες!!

��πό τη στιγμή που θα μπει στο χρηματιστήριο, ο ιδρυτής της (Μαρκ Ζούκερμπεργκ) θα εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, καθώς ελέγχει το 28% των μετοχών της, συνολικής αξίας 28 δισ.δολαρίων και θα γίνει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top