Ακατάλληλο πρόσωπο ο μεγιστάνας του τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ

Του κόστισε το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Ακατάλληλο πρόσωπο» φαίνεται να χαρακτηρίζει έκθεση της δικομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής τον επικεφαλή της News Corp , Ρούπερτ Μέρντοχ.
Η έκθεση για τον πολιτισμό αναφέρεται στο σκάνδαλο υποκλοπών από τα μέσα ενημέρωσης και ζητά το συντομότερο το κλείσιμο της εφημερίδας News of the world.

Επιτροπή έχει εξετάσει τους εργαζομένους και όσους σχετίζονται με την εφημερίδα, όπου κατά κύριο λόγο είναι διασημότητες.

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, καθώς και ο γιος του υποστηρίζουν πως δε γνώριζαν πολλά εκ των όσων συνέβαιναν στην επιχείρηση τους. Φυσικά αυτό το επιχείρημα δεν είναι πιστευτό.

Οι βουλευτές καταλογίζουν στον Μέρντοχ ότι θυμάται και απαντά σε ότι τον συμφέρει. Την έκθεση ενέκριναν έξι από τα έντεκα μέλη της επιτροπής(Εργατικοί και Φιλελεύθεροι), ενώ λέγεται πως εμπλέκονται πολιτικά παιχνίδια. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει κυρώσεις, αλλά μπορεί να ζητήσει από το κοινοβούλιο να αποφασίσει για τον αν είναι αληθείς οι δηλώσεις των μαρτύρων ή όχι.

Η News of the World πάντως, παραδέχεται πως γίνονταν «σοβαρές παραβιάσεις» και ζητά συγγνώμη από όσους παραβιάστηκε η ιδιωτικότητα.

Όσο για τα τηλεοπτικά μέσα, το BBC θεώρησε την έκθεση παραπάνω καταδικαστική από όσο έπρεπε.