«Κλείδωσε» το exit poll

Τι συμφώνησαν ΝΕΤ, Alpha, Mega και ΑΝΤ1

«Κλείδωσε» το exit poll

Οριστικά «ναι» υπέρ ενός κοινού exit poll δήλωσαν η ΝΕΤ, το Mega, ο Alpha και ο ANT1.

Το θέμα «κλείδωσε» στα μέσα της εβδομάδας, όταν η ΝΕΤ πρώτα και στη συνέχεια τα τρία ιδιωτικά κανάλια έστειλαν επίσημα απάντηση στις πέντε εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες θα διεξάγουν την έρευνα εξόδου από την κάλπη, δηλώνοντας πως θα αναλάβουν από κοινού το κόστος, το οποίο θα κυμανθεί περί τα 25.000 ευρώ για κάθε τηλεοπτικό σταθμό.

Η δε κοινοπραξία των δημοσκοπήσεων περιλαμβάνει τις εταιρείες Alco, ΜRB, Marc, Metron Analysis και Opinion, τις ίδιες δηλαδή που συνασπίστηκαν και το 2009 για το πρώτο κοινό exit poll. ‘Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες οργανωτικές συσκέψεις , στις οποίες προσδιορίστηκε ότι το δείγμα θα ανέλθει σε 10.000 άτομα και η δειγματοληψία θα γίνει σε 120 σημεία σε όλη τη χώρα.

Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν σε κοινό χώρο υποδοχής για τις πέντε εταιρείες , ώστε να γίνει τάχιστα η επεξεργασία και να δοθεί ένα αποτέλεσμα στα κανάλια στις 7:00 το απόγευμα.
Εκτός της συμφωνίας έμεινε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος θα παρουσιάσει τα ευρήματα της έρευνας που θα προκύψει από αναγωγές στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top