Τι είναι το κεφίρ:
Το κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κ.λπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, που είναι μια αποικία φιλικών βακτηρίων. Το κεφίρ είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης των κόκκων που πολλαπλασιάζονται όταν βρίσκονται σε υγρό περιβάλλον. Μπορείς φυσικά να το βρεις και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα άκρως ευεργετικό ρόφημα, που μοιάζει με πηχτό γάλα ή αραιωμένο γιαούρτι. Η γεύση του είναι υπόξινη, ενώ στα κεφίρ του εμπορίου πιο ήπια.
Με ποιους τρόπους βοηθά τον οργανισμό μας η κατανάλωση του κεφίρ:
Πώς να φτιάξεις κεφίρ στο σπίτι:
Σε ένα μέτριο μπολ με καπάκι, τοποθέτησε τη μαγιά του κεφίρ και αρκετό γάλα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και γάλα καρύδας) ώστε να σκεπάσει τα σποράκια. Άφησε το μπολ στο ψυγείο για 24 με 48 ώρες. Για να το πιείς, σούρωσε το γάλα με ψιλό σουρωτήρι και φύλαξέ το σε γυάλινο μπουκάλι. Για να φτιάξεις την επόμενη δόση, επανάλαβε τη διαδικασία. Το έτοιμο κεφίρ διατηρείται στο μπουκάλι στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Πηγή: allyou.gr