Μα, να μου μιλήσει έτσι απαξιωτικά; Εμένα; Την υπέρμαχο της υγιεινής διατροφής; (Γιατί εάν δεν είναι τα φοφίκο υγιεινή διατροφή, τι είναι;). Επειδή δεν ήξερα την κινόα;
Είμαι όμως και πεισματάρα και κάθισα, φίλη μου, το έψαξα. Και να σου και κάτι; Αγόρασα κιόλας για να φτιάξω. Δεν έμεινα στην θεωρία.
Τώρα εσύ διάβασε για την κινόα, ενημερώσου και πράξε αναλόγως:
- Το βασικό: Τι είναι; Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως.
- Τι περιέχει: Πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν το έντερο να λειτουργεί ρολόι, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (σαν να τρως κρέας, μόνο που δεν τρως), σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, αντιοξειδωτικές ουσίες.
- Τι δεν περιέχει: Γλουτένη, οπότε αν έχεις κοιλιοκάκη, μια χαρά, και καθόλου χοληστερόλη.
- Πώς στο καλό μαγειρεύεται;
Πανεύκολα, σαν να φτιάχνεις πληγούρι. Αν και προσωπικά θα προτιμούσα να μου τη μαγειρέψει ένας σεφ, ο Κουτσόπουλος ας πούμε, εντελώς τυχαίο παράδειγμα, μη φαντάζεσαι.
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη