«Τόπος. Σύγχρονες ματιές στο ελληνικό τοπίο»

Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στο Τορίνο

Στο Τορίνο ταξιδεύουν έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που εκτέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 21η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση/ Φωτομπιενάλε 2010. Οι δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Μήνα της Σύγχρονης Τέχνης «Artissima».

Στην έκθεση με θέμα «Τόπος. Σύγχρονες ματιές στο ελληνικό τοπίο», η οποία εγκαινιάζεται την ερ��όμενη Τετάρτη, παρουσιάζονται έργα πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετείχαν στη Φωτομπιενάλε της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Βρεττός παρουσιάζει τους μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης και καταγράφει τις εργασίες αποκατάστασης στο μνημείο. Ο Στρατής Βογιατζής αποτυπώνει τα μαστιχοχώρια της Χίου, η Πηνελόπη Μανουσάκη φωτογραφίζει τοίχους που έχουν αλλάξει όψη στο χρόνο, ο Σπύρος Στάβερης επιλέγει νυχτερινές λήψεις για να δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες θέασης, ενώ ο Δημήτρης Σοφικίτης εμπνέεται από την κινηματογραφική ματιά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και παρουσιάζει ονειρικά τοπία.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο «Art+Tech», το οποίο σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 28 Νοεμβρίου, ενώ από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 20 Φεβρουαρίου θα μεταφερθεί στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Κοινότητας της Τεργέστης.