#ΣΚout: Αυτό το Σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω σε δωρεάν events!

Θέατρο, σινεμά και εικαστικά χωρίς να πληρώσουμε το παραμικρό

Λίγο η απεργία, λίγο η αλλιώτικη διάθεση που έφερε ο Νοέμβριος, ε δεν θέλουμε και πολύ για να πούμε ότι αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο έφτασε πιο γρήγορα σε σχέση με τα άλλα. Τις μέρες, δηλαδή, που όσες υποχρεώσεις και αν έχουν μείνει από τα μέσα της εβδομάδας καταφέρνεις πάντα να ξεκλέψεις λίγο από τον χρόνο σου και να βγεις έξω. Σε θέατρα, εικαστικά δρώμενα, πομπούς πολιτισμού. Μόνο που αυτή την εβδομάδα βγαίνουμε έξω δωρεάν! Καλά διάβασες. Δες τις προτάσεις μας!

Μες Στο Φως

Αν βρεθείς στο κέντρο της πόλης, μία στάση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη επιβάλλεται. Εκεί, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου παρουσιάζει τη νέα του ατομικη έκθεση με τίτλο «Μες Στο Φως». Στόχος του καλλιτέχνη είναι να αποτυπώσει το φως σε κάθε του διάσταση. Από την έκθεση του, ξεχωρίζουν τα ζωγραφικά του έργα, δουλεμένα στην Αθήνα αλλά και στην Άνδρο, τα οποία επιδιώκουν και εν τέλει καταφέρνουν να αποδώσουν το φως των Κυκλάδων με τις αέναες μεταμορφώσεις της θάλασσας και του ουρανού. Όλα αυτά από σήμερα (10 Νοεμβρίου). 

AKROVATES

Αυτή την Παρασκευή (11 Νοεμβρίου) η νέα ατομική έκθεση του Ηλία Παπανικολάου ξεκινά το δικό της καλλιτεχνικό ταξίδι στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ. Η καρδιά της καθημερινής παράνοιας στην πόλη στο επίκεντρο και εμείς AKROVATES στο παρασκήνιο. Τρανταχτές συνθέσεις, ζωηρά χρώματα, επιδημίες, πόλεμοι, οικονομικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή, απάθεια, άνθρωποι ως πλανόδιοι κλόουν, πλήθη μεσοαστών και μικροαστών, σέξι γυναίκες και στερεότυπα αντρών. Ρεαλιστικές, δηλαδή, εικόνες και πεποιθήσεις. 

Οι Επτά Θάνατοι της Αντώνας

Ούτε παράσταση. Ούτε ταινία. Θέατρο φτιαγμένο για προβολή σε οθόνη. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 5ο όροφο από Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το video art πρότζεκτ Οι «7 θάνατοι της Αντώνας» του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant. Η Αντώνα, η αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.

Σαμαράγκου 100

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ζοζέ Σαραμάγκου (José Saramago), που ξεκίνησαν στις 16 Νοεμβρίου 2021, η Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν, στον χώρο της Τανιοθήκης, τις ταινίες Περί τυφλότητος («Blindness», 2008), Εμπάργκο (2010), Ο άνθρωπος αντίγραφο («Enemy», 2013), αλλά και την πιο πρόσφατη ταινία μυθοπλασίας Η χρονιά θανάτου του Ρικάρντο Ρέις (2020). Θα προβληθούν επίσης τα ντοκιμαντέρ Ζοζέ και Πιλάρ (2010) και Οι κληρονόμοι του Σαραμάγκου (2020). Οι ταινίες θα είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά και στα ελληνικά. Διαθέσιμες στη Στέγη.