Με «Τσέχοφ» στο Εθνικό ο Λάνθιμος

Μετά τον Κυνόδοντα, ο «Πλατόνοφ»

Mετά την τεράστια επιτυχία του Κυνόδοντα ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει: αυτή τη φορά με τη σκηνοθεσία του «Πλατόνοφ» του Αντόν Τσέχοφ, στη σύγχρονη διασκευή του Ντέιβιτ Χέατ και σε μετάφραση της Εύης Γιαννοπούλου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Άρης Σερβετάλης (Πλατόνοφ), η Μαρία Πρωτόπαππα, Αγγελική Παπούλια και η πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ βενετίας Αριάν Λαμπέντ.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή –«Νίκος Κούρκουλος»,από τις 10 Φεβρουαρίου έως και τις 27 Μαρτίου.

Υπόθεση:

Ο 27χρόνος Πλατόνοφ, διευθυντής σε ένα σχολείο της επαρχίας και παντρεμένος με την αθώα Σάσα, έχει κατασπαταλήσει την πατρική περιουσία. Είναι οργισμένος με όλους, κουρασμένος από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της μικρής κοινωνίας όπου ζει και απογοητευμένος από τον ίδιο τον εαυτό του.

Καθώς η ζωή του βυθίζεται σε τέλμα, τρεις γυναίκες τον πολιορκούν: η Άννα Πέτροβνα, έξυπνη αλλά χρεωμένη χήρα, η νιόπαντρη προγονή της Σοφία και η φοιτήτρια χημείας, Μαρία Γκρέκοβα. Ο Πλατόνοφ δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε καμία από τρεις και το επικίνδυνο παιχνίδι του θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες για όλους.

Το έργο αυτό είναι από τα πρώτα του συγγραφέα και η διάρκεια του έφτανε περίπου τις 6 ώρες. Ανακαλύφθηκε 20 χρόνια περίπου μετά το θάνατο του Τσέχοφ, από τον ίδιο το γιο του, ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφα.