Ξεκινάει η 34η Γιορτή Βιβλίου

Σας περιμένει να γνωρίσετε τους …θησαυρούς γνώσεων!



Η Γιορτή Βιβλίου που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, σας περιμένει να γνωρίσετε τους θησαυρούς γνώσεων, σκέψεων και ιδεών!

Χιλιάδες άτομα κάθε γενιάς και ηλικίας θα συναντηθούν στον χώρο της, θα ξεφυλλίσουν βιβλία κάθε είδους και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Συγκεκριμένα οι επισκέπτες θα δουν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, κατασκευές μουσικών οργάνων, μαγειρική, παρουσιάσεις βιβλίων, συνομιλίες συγγραφέων, αναλόγια, προβολές ντοκιμαντέρ αφιερωμάτων για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Οδυσσέα Ελύτη, συναυλίες με τους encardia, τον Λάκη Παπαδόπουλο, μελοποιημένη ποίηση του Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται βιβλία για να ενισχύσουν διάφορες βιβλιοθήκες. Φέτος θα συγκεντρωθούν βιβλία για τις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Στο τέλος της Γιορτής οι εκθέτες θα δωρίσουν βιβλία και το ίδιο μπορεί να κάνει και ο κόσμος.