Σε επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι του Θεατρικού Μουσείου

«Ξεπουλάνε το κοστούμι της Μελίνας»

Σε εποχή μεγάλης κρίσης το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε οργανισμούς και φορείς προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Ένα από αυτά είναι και το Θεατρικό Μουσείο.


Οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε επίσχεση εργασίας, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Γεωργουσόπουλος θα δικαστεί για χρέη στο ΙΚΑ και υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού.


Ο Κ. Γεωργουσόπουλος δήλωσε «πολύ συχνά αναγκάστηκα να δανειστώ για να δώσω το ΙΚΑ, να πάρω ενημερότητα και στην συνέχεια να δώσει το υπουργείο τα χρήματα» ενώ ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συμπλήρωσε «ο υπουργός έπρεπε να κάτσει στο εδώλιο όχι εμείς. Αυτός είναι ουσιαστικά ο εργοδότης».


Προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να σώσουν το Μουσείο, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Οι χορηγοί δεν ενδιαφέρονται για ένα Μουσείο, ενώ και η ιδέα να βάλουν εισιτήριο δεν θα βοηθούσε καθώς τα χρέη ανέρχονται στις 400.000 ευρώ.


Μάλισ��α αγανακτισμένος ο Γ. Μιχαλακόπουλος αναφέρει «τι πρέπει; Να βγάλουμε σε δημοπρασία το κοστούμι της Μελίνας; Το σακάκι του Χορν; Το φόρεμα της Κάλλας;».


Κλείνοντας τις πόρτες του το μοναδικό Εθνικό Μουσείο Θεάτρου στην Ευρώπη, θα πάνε στα σκουπίδια αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.