Η ιστορία του οίκου Christian Dior στο Μουσείο Pushkin της Μόσχας

Μια εντυπωσιακή αναδρομή στην τέχνη της μόδας

Η ιστορία του οίκου Christian Dior στο Μουσείο Pushkin της Μόσχας

Την ιστορία του διάσημου οίκου Christian Dior φιλοξενεί στις αίθουσές του το Μουσείο Πούσκιν (Pushkin State Museum of Fine Arts).

Πρόκειται για μία έκθεση με τον τίτλο «Η έμπνευση Dior», που περιλαμβάνει μοναδικούς πίνακες σημαντικών Ευρωπαίων καλλιτεχνών, αλλά και 100 τουαλέτες και εκπληκτικά κοστούμια υψηλής ραπτικής του μεγάλου σχεδιαστή. Στην έκθεση – αφιέρωμα στον Christian Dior, που πέθανε το 1957, παρουσιάζονται έργα των Κλιμτ, Ρενουάρ, Βαν Γκογκ, όπως επίσης και φωτογραφίες των Άβεντον και Μαν Ρέϊ, που αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον μέτρ της μόδας.

Τους πίνακες δάνεισαν στο «Πούσκιν» για τον συγκεκριμένο σκοπό, άλλα σημαντικά μουσεία, όπως αυτό του Λούβρου. Πέρα από τις τουαλέτες, τα κοστούμια και τα έργα τέχνης, τους επισκέπτες αναμένεται να εντυπωσιάσουν τα διάσημα αρώματα και τα ιδιαίτερα κομψά αξεσουάρ του Οίκου Dior.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μεγάλο μουσείο φιλοξενεί αναδρομική έκθεση αφιερωμένη σε κάποιο σημαντικό οίκο μόδας. Στην Σαγκάη το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξένησε στο παρελθόν έκθεση για τον Οίκο Chanel.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top