Στις αίθουσες και πάλι το «Blackmail» του A. Hitchcock

Κυκλοφορεί στις 14 Ιουλίου η επανέκδοση του φιλμ

Η ταινία «Blackmail» (Εκβιασμός) του 1929, που υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του μετρ του σασπένς, Alfred Hitchcock, κυκλοφορεί σε επανέκδοση από τις 14 Ιουλίου.

Κεντρική ηρωϊδα είναι μία νεαρή κοπέλα που έπειτα από φιλονικία με τον καλό της, ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιάρντ, καταλήγει στ διαμέρισμα ενός ζωγράφου. Όταν η κοπέλα δέχεται να ποζάρει γυμνή για να την ζωγραφίσει, εκείνος επιχειρεί να τη βιάσει και η ηρωϊδα τον σκοτώνει. Όμως κάποιος την βλέπει να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος και αρχίζει να την εκβιάζει.

Το σενάριο υπογράφουν ο Alfred Hitchcock και ο Charles Benet, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μία από τις πρώτες αγαπημένες ξανθιές του διάσημου σκηνοθέτη, η τσέχα Anny Ondra, ντουμπλαρισμένη από μια αγγλίδα ηθοποιό.

Την περίοδο που ο σκηνοθέτης ξεκινούσε το «Blackmail», είχε σκοπό να κάνει μια βουβή ταινία. Ωστόσο, λόγω της ανταπόκρισης κοινού στον ομιλούμενο κινηματογράφο, ο παραγωγός του φιλμ, έδωσε εντολή στον Hitchcock να γυρίσει και κάποια κομμάτια με ήχο. Από την άλλη πλευρά ο σκηνοθέτης θεώρησε απαράδεκτη την ιδέα να γυριστεί ένα μόνο μέρος της ταινίας και για αυτό το λόγο την γύρισε στα κρυφά ολόκληρη με ήχο.

Δείτε το τεστ ήχου από τα γυρίσματα του «Blackmail», με τον Alfred Hitchcock να αστειεύεται με την πρωταγωνίστριά του και να της κάνει πικάντικα πειράγματα...