Κιμούλης, Μαρκουλάκης και Καρύδη στον «Οθέλλο»

Πρεμιέρα με Σαίξπηρ στις 22 Ιουνίου

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και πάλι ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στο «Σλούθ», επανέρχονται με ένα έργο του κλασσικού ρεπερτορίου, τον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, ενώ την πρωταγωνιστική ομάδα συμπληρώνει η Σμαράγδα Καρύδη. Στο θίασο μετέχουν ακόμη άλλοι 11 καταξιωμένοι ηθοποιοί. Την μετάφραση και τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου.

Το έργο αναφέρεται στην τραγική ιστορία του Μαυριτανού «Οθέλλου», υψηλόβαθμου στρατιωτικού, που πέφτει θύμα παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου και σκοτώνει από παράφορη ζήλεια τη γυναίκα Δυσδαιμόνα. Ο «Οθέλλος»γράφτηκε περίπου στα 1603, την ίδια περίοδο με άλλα έργα του Σαίξπηρ, όπως τα «Άμλετ», «Μάκβεθ» και «Βασιλιάς Ληρ». Το συγκεκριμένο έργο δημοσιεύτηκε το 1622.

Η παράσταση θα ανέβει στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2011 στο Badminton. Στην συνέχεια θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.