«H πρώτη αγάπη» σε δύο πράξεις

Δύο πρώην ερωτευμένοι συναντιούνται μετά από 15 χρόνια

To Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” συνεχίζει με επιτυχία μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στη sold out παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη « Ίων» , που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο των Δελφών.

Η προσέλευση του κόσμου από πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” , ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα και παρακολούθησαν την παράσταση ακόμα και όρθιοι θεατρόφιλοι , οι οποίοι εν γνώση τους δεν ήθελαν να χάσουν το θεατρικό δρώμενο κάτω από τη σκιά των Φαιδριάδων βράχων και του ναού του Απόλλωνα.

Τη σκυτάλη παίρνει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, που θα παρουσιάσει την τολμηρή κι ερωτική αθηναϊκή οπερέτα του μεσοπολέμου "H Πρώτη Αγάπη" του συνθέτη Νίκου Χατζηαποστόλου , το Σάββατο 22 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου του Χρισσού.

Στην εκδήλωση του Χρισσού συμμετέχουν εφτά τοπικοί παραγωγοί στο πλαίσιο Δελφική Γη & Πολιτισμός , εκθέτοντας τα προϊόντα τους προς γευσιγνωσία.

Η Πρώτη Αγάπη του Νίκου Χατζηαποστόλου

Αισθηματική Oπερέτα σε δύο πράξεις με πρόλογο και επίλογο
Σκηνοθεσία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Ενορχήστρωση: Μιχάλης Παρασκάκης
Σάββατο 22 Ιουνίου, 21:00

Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού

Υπόθεση

Ο Νίκος και η Ελένη συναντιούνται τυχαία έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Οι δυο τους υπήρξαν ερωτευμένοι στα φοιτητικά τους χρόνια. Ο Νίκος, παντρεμένος πια, αλλά με τη γυναίκα του να απουσιάζει λόγω ασθενείας, αισθάνεται το πάθος του να ξαναφουντώνει. Η Ελένη, πληγωμένη ακόμη από τον υποχρεωτικό χωρισμό τους, θέλει να φύγει. Ο Νίκος προσπαθεί να της θυμίσει τον φλογερό τους έρωτα.
Α΄πράξη: Δεκαπέντε χρόνια πριν. Ο Νίκος, η Ελένη και η υπόλοιπη φοιτητική τους παρέα: έρωτες, καβγαδάκια, βόλτες και μελέτη. Η Ρενέ, μια όμορφη ζωντοχήρα, μπαίνει στη ζωή του Νίκου και γίνεται η αφορμή για να χωρίσουν οι δύο νέοι.
Β’ πράξη: Δυο μήνες μετά τον χωρισμό του ζευγαριού. Ο Νίκος είναι πια διπλωματούχος. Χωρίζει από τη Ρενέ και ζητάει συγγνώμη από την Ελένη. Όμως οι δυο ερωτευμένοι ,θα πρέπει να χωρίσουν οριστικά, μιας και ο Νίκος υποχρεώνεται να ακολουθήσει τους γονείς του στον τόπο καταγωγής του.

Επίλογος

Επιστροφή στο παρόν. Η Ελένη συγκινείται από την αναπόληση, αποφασίζει όμως, να επισπεύσει την αναχώρησή της. Τα σχέδιά της θα ανατραπούν, όταν φτάνει η είδηση του αιφνίδιου χαμού της συζύγου του Νίκου και, μαζί μ’ αυτήν, και η πρόταση γάμου από τον παιδικό της έρωτα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος Ενορχήστρωση – Διασκευή: Μιχάλης Παρασκάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Μουσικοί: Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Μάριο Αδρόβερ Πάρδο (κλαρινέτο, κρουστά), Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν)
Ερμηνεύουν:
Νίκος: Διονύσης Τσαντίνης Ελένη: Αναστασία Κότσαλη Ρενέ: Λητώ Μεσσήνη Μιχαλάκης: Γιώργος Ρούπας