Η κρίση πλήττει και τα βρετανικά μουσεία

Τα οικονομικά μέτρα έφεραν απολύσεις

Σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν τα βρετανικά μουσεία, λόγω των οικονομικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση της χώρας.

Ανάμεσα στις πρώτες παρενέργειες είναι η μείωση του ωραρίου λειτουργίας και των παροχών στους επισκέπτες, οι απολύσεις υπαλλήλων, ενώ στη χειρότερη των περιπτώσεων υπάρχει και ο εφιάλτης του λουκέτου.

Η Ενωση Μουσείων της Βρετανίας έκανε σχετική έρευνα και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Ετσι, από τα 140 μουσεία που πήραν μέρος, το 86% των οποίων η χρηματοδότηση μειώθηκε, κατά το 1/4 αναγκάστηκαν να απολύσουν προσωπικό, ενώ τα μισά από αυτά περιόρισαν τις ώρες λειτουργίας τους.

Απαισιόδοξοι εξ αιτίας των μέτρων εμφανίζονται οι διευθυντές των μουσείων, οι οποίοι κατά 50% πιστεύουν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, θα επηρεαστεί αρνητικά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Από την άλλη μεριά όμως στο 50% των πολιτιστικών ιδρυμάτων που πήραν μέρος στην έρευνα υπήρξε αύξηση των εθελοντών, οι οποίοι κάλυψαν κενά, που άφησαν πίσω τους οι μειώσεις προσωπικού.