Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

Δείτε ποια είναι στο νούμερο 1 φέτος της λίστας Mercer

Τη λίστα του 2018 με τις ακριβότερες πόλεις για όσους έχουν μεταναστεύσει εκεί έδωσε στη δημοσιότητα η Mercer, και το top 10 αποτελεί έκπληξη, καθώς έξι θέσεις καταλαμβάνουν πόλεις της Ασίας.

Φέτος στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, που κατάφερε να εκτοπίσει τη Λουάντα της Αγκόλα, ενώ το Τόκυο βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Αρκετά ψηλά, στην τρίτη θέση, βρίσκεται η ακριβότερη ευρωπαϊκή πόλη, η Ζυρίχη και ακολουθεί η Σιγκαπούρη και η Σεούλ.

Η Λουάντα, που πέρσι βρισκόταν στο νούμερα 1 των ακριβότερων πόλεων, φέτος έχει κατρακυλήσει στην έκτη θέση, ενώ στην αμέσως επόμενη είναι η Σανγκάη.

Στο νούμερο 8 βρίσκεται η πρωτεύουσα του Τσαντ, Ντζαμένα και η πρώτη δεκάδα κλείνει με το Πεκίνο στην ένατη θέση και τη Βέρνη στο νούμερα 10.

Στον αντίποδα από τις πιο φθηνές πόλεις για να ζει κανείς είναι η Τασκένδη, η Τυνησία και η πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ.

Η λίστα της Mercer χρησιμοποιεί τη Νέα Υόρκη ως μέτρο για όλες τις συγκρίσεις. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 209 πόλεις σε όλο τον κόσμο και μετρά το συγκριτικό κόστος σε περισσότερους από 200 τομείς, όπως η στέγαση, οι μεταφορές, το φαγητό, η ένδυση, η διασκέδαση και τα οικιακά αγαθά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top