Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Διονύσης Σαββόπουλος!

«Να γίνουμε μοντέρνοι, να πάμε μπροστά, χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή αναγόρευσης του Διονύση Σαββόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μέσα στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Φιλολογίας  ως αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προσφοράς του στην ελληνική μουσική και στιχουργική.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλής Μήτκας απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Σαββόπουλο και σημείωσε: " Με νεανική χαρά υποδεχόμαστε ένα αιώνιο φοιτητή μας που διαγράφει λαμπρή πορεία στις καρδιές μας. Ο καθένας από εμάς έχει το αγαπημένο του τραγούδι. Για πολλούς είναι η λέξη συννεφούλα που έβαλε στο λεξιλόγιο μας ο Διονύσης. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε ξαναδέχεται στη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του".

Ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή Αιμίλιος Δ. Μαυρουδής έντυσε τον τιμώμενο με την τήβεννο και του απέδωσε τις μεμβράνες του διασήμου.