Ο Δήμος Μαγκλάρας παρουσίασε το βιβλίο του «Ολυμπιακοί αγώνες και πνευματικά δικαιώματα»

Συντονιστής της παρουσίασης ο δημοσιογράφος του Star, Γιάννης Ευσταθίου

Ο Δήμος Μαγκλάρας παρουσίασε το βιβλίο του «Ολυμπιακοί αγώνες και πνευματικά δικαιώματα»

Το βιβλίο του με τίτλο «Ολυμπιακοί αγώνες και πνευματικά δικαιώματα» παρουσίασε, ο Δήμος Μαγκλάρας στις 22 Νοεμβρίου στον Ιανό.

Το βιβλίο αναφέρει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες στους Έλληνες και μόνο οι Έλληνες μπορούν να είναι συνεχιστές της ιστορίας τους ενώ ο, τιδήποτε άλλο είναι κλοπή πνευματική.

Συντονιστής στην παρουσίαση αυτού του σπουδαίου βιβλίου ήταν ο δημοσιογράφος του Star, Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε:

Untitled.jpg

«Από την χθεσινή παρουσίαση στον "Ιανό" του βιβλίου "Ολυμπιακοί αγώνες και πνευματικά δικαιώματα", του παλαιού αλλά αεικίνητου θρύλου του άλματος εις μήκος και ρέκορντμαν του αγωνίσματος επί πολλά χρόνια (είχε καταρρίψει το ρεκόρ του Γρηγόρη Λαμπράκη) Δήμου Μαγκλάρα, την οποία ο ίδιος ο συγγραφέας μου έκανε την εξαιρετική τιμή να συντονίσω.

Ο Δήμος Μαγκλάρας, ο οποίος αγωνίστηκε σε δυο ολυμπιάδες (1960/Ρώμη, 1964/Τόκυο) αποκάλυψε ότι όλα τα έσοδα της έκδοσης, θα τα διαθέσει για να γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για πλαστογράφηση και των ολυμπιακών αγώνων και της "ολυμπιακής εκεχειρίας".

Ο συγγραφέας θεωρεί πως από την έρευνα που έκανε -και δημοσιοποιεί στο βιβλίο όλα τα σχετικά στοιχεία- δεν προκύπτει εκχώρηση δικαιώματος ή εξουσιοδότηση από κάποια επίσημη ελληνική αρχή προς τη ΔΟΕ, να διοργανώνει τους αγώνες που αποτελούν -όπως σημειώνει ο ίδιος- πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Πώς το έλεγαν οι εξεγερμένοι νέοι στο Παρίσι, το Μάη του 1968; "Να είστε ρεαλιστές! Διεκδικήστε το αδύνατον!" Ετσι ακριβώς...!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top