Η κυπριακή ταινία «Το αγόρι στη γέφυρα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πανοράματος

Ένας 12χρονος προσπαθεί να αντισταθεί στη βία ενός τραμπούκου που ζει στο χωριό του

Η κυπριακή ταινία «Το αγόρι στη γέφυρα» στο Διεθνές Φεστιβάλ  Πανοράματος

​Η κυπριακή ταινία του Πέτρου Χαραλάμπους «Το αγόρι στην γέφυρα» συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

γέφυρα (640x364).jpg

Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία με ήρωα έναν 12χρονο που έχοντας ως πρότυπο τον αντιστασιακό παππού του (ΕΟΚΑ), προσπαθεί να αντισταθεί, με τον δικό του τρόπο, στην βία ενός τραμπούκου που ζει στο χωριό του και ο οποίος κακοποιεί τη γυναίκα του.

Ο άνδρας αυτός έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του χωριού. Οι πράξεις του παιδιού ωστόσο λειτουργούν ως αλυσιδωτή αντίδραση με αποτέλεσμα να δουν το φως καλά θαμμένα μυστικά και ψέματα που αφορούν το ίδιο και την οικ��γένειά του. Η ταινία, ιδωμένη υπό το πρίσμα ενός παιδιού που ενηλικιώνεται απότομα, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’80, και εκπλήσσει με το καλοδουλεμένο σενάριό της, το σασπένς και τις ανατροπές της.

γέφυρα 2 (640x360).jpg

Το φιλμ, διάρκειας 90 λεπτών, θα παρουσιαστεί στο κοινό την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 7.15μ.μ., στην Ααβόρα. Είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στο φετινό Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Πανοράματος.

Οι παραγωγοί της ταινίας είναι ο Μάριος Πιπερίδης και η Janine Teeriling, ενώ το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο της Eve Makis «The Land of the Golden Apple». Πρωταγωνιστούν η Κίκα Γεωργίου, ο Τόνυ Δημητρίου, ο Κώστας Δημητρίου, ενώ τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές υποδύονται οι Κωνσταντίνος Φαρμακάς και Γιώργος Δημητρίου.

γέφυρα 3 (800x443).jpg

Σύμφωνα με τον Πέτρο Χαραλάμπους, ο 12χρονος πρωταγωνιστής του «ονειρεύεται να μοιάσει στον παππού του που ήταν ήρωας πολέμου. Αυτός και ο ξαδελφός του κατασκευάζουν αυτοσχέδιους εκκρηκτικούς μηχανισμούς και ενοχλούν τους ηλικιωμένους του χωριού. Κάποια στιγμή τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά και η ανέμελη καθημερινότητα του Σωκράτη καταρρέει. Ξαφνικά βρίσκεται αναμεμειγμένος σε μια υπόθεση φόνου που τον συγκλονίζει. Στην προπάθειά του να ξεφύγει από όλο αυτό ανακαλύπτει κάποια οικογενειακά μυστικά που τον αλλάζουν για πάντα. Αυτή η μεταμόρφωση σε ένα παιδί, η φυσική και η συναισθηματική, με ιντρίκαρε και με ενέπνευσε, αρχικά σαν άνθρωπο και μετά ως δημιουργό. Όπως επίσης και η εποχή όπου διαδραματίζεται η ταινία- η εποχή που έζησα τα παιδικά μου χρόνια».

Η ταινία γυρίστηκε στο χωριό Καλοπαναγιώτης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top