To «εξπρές του μεσονυκτίου», αποδεικνύει πόση δύναμη κρύβει μέσα του ο άνθρωπος

Η συγκλονιστική περιπέτεια που έζησε ο Μπίλι Χέις περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια

To «εξπρές του μεσονυκτίου», αποδεικνύει πόση δύναμη κρύβει μέσα του ο άνθρωπος

Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο του συγγραφέα Μπίλι Χέις που έγινε ταινία, θα καταλάβει πως ο άνθρωπος κρύβει μέσα του πολύ περισσότερη δύναμη απ’ όσο νόμιζε.

Το 1970 ήταν η πιο καθοριστική χρονιά της ζωής του του Μπίλι Χέις, Ήταν η χρονιά που προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία δύο κιλά χασίς από την Κωνσταντινούπολη πίσω στην πατρίδα του, τις ΗΠΑ. Η χρονιά που τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια κάθειρξη σε τουρκική φυλακή. Και έτσι ξεκίνησε ο μεγάλος του εφιάλτης...

Για μια πενταετία ο Χέις υπέφερε τη βρόμα, τη βία και τον εξευτελισμό του εγκλεισμού σε ένα φρικιαστικό περιβάλλον, ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε μάταια να τον απελευθερώσει. Τελικά, μέσα στην απελπισία του, επιστράτευσε όλο του το θάρρος και επιχείρησε να αποδράσει – ένα τόλμημα που, ανέλπιστα, πέτυχε.H καταγραφή της περιπέτειας του Μπίλι Χέις μέσα από τη μαρτυρία του ίδιου σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο.

Μια αληθινή, κλασική ιστορία επιβίωσης και αντοχής ειπωμένη με χιούμορ, εξυπνάδα και απόλυτη ειλικρίνεια.

Η ιστορ��α του έγινε ταινία, εμπευσμένη από το βιβλίο, το 1978 σε σκηνοθεσία του Alan Parker.

μεσονυκτίου.jpg

Βιογραφικά συγγραφέων

Ο Billy Hayes είναι συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Λονγκ Άιλαντ, όπου τα καλοκαίρια εργαζόταν ως ναυαγοσώστης. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μαρκέτ, παράτησε τις σπουδές του πριν πάρει πτυχίο και τα επόμενα χρόνια της ζωής του περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο!
Ο William Hoffer γεννήθηκε στο Οχάιο. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών μπεστ σέλερ, με κορυφαίο το Ποτέ χωρίς την κόρη μου σε συνεργασία με τη σύζυγό του. Είναι πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων.
Το «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Anubis.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top