Στο «σφυρί» το περίστροφο με το οποίο ο Βερλαίν πυροβόλησε τον Ρεμπώ

Ο 29χρονος ποιητής είχε τραυματίσει τον 11 χρόνια μικρότερο εραστή του μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου

Στο «σφυρί» το περίστροφο με το οποίο ο Βερλαίν πυροβόλησε τον Ρεμπώ

Σε δημοπρασία θα βγει το περίστροφο με το οποίο ο ποιητής Πωλ Βερλαίν είχε σημαδέψει και είχε τραυματίσει στις 10 Ιουλίου του 1873, στις 2 το μεσημέρι, σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου της οδού Μπρασέρ στις Βρυξέλλες, τον 11 χρόνια νεότερο εραστή του, Αρθούρο Ρεμπώ.

Το όπλο θα διατεθεί προς πώληση στις 30 Νοεμβρίου σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Christie's στο Παρίσι.

Η σχέση αγάπης και μίσους των δύο Γάλλων ποιητών

Ο Πωλ Βερλαίν είχε ερωτικό δεσμό με τον επίσης Γάλλο ποιητή Αρθούρο Ρεμπώ. Κάποια στιγμή ο 29χρονος Βερλαίν θέλει να αποκαταστήσει τη σχέση με την σύζυγό του, Ματίλντ με την οποία είχε παντρευτεί το 1870, έναν χρόνο πριν γνωρίσει τον εραστή του.

Όταν αναφέρει στον σύντροφό του πως θέλει να επιστρέψει στον γάμο του ακολουθούν φωνές και καβγάδες. Ο Ρεμπώ δεν μπορεί να δεχτεί την απόφασή του.Στις 10 Ιουλίου το 1873 στις 2 το μεσημέρι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, οι δύο άντρες διαπληκτίζονται έντονα και ο Βερλαίν πυροβολεί τον σύντροφό του, πάνω από την άρθρωση του καρπού.

Ακολουθεί και δεύτερος πυροβολισμός, αυτή τη φορά εξοστρακίζεται πάνω στο τζάκι και καταλήγει σε έναν τοίχο. Πρόκειται για τους διασημότερους πυροβολισμούς της γαλλικής λογοτεχνίας.Ο Ρεμπώ μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ενώ ο Βερλαίν, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Ο Βερλαίν δεν πυροβόλησε τον εραστή του εν βρασμώ ψυχής αλλά το είχε προμελετήσει. Το πρωί, είχε αγοράσει Είχε αγοράσει από έναν οπλοποιό των Βρυξελλών ένα όπλο ένα περίστροφο έξι σφαιρών και διαμετρήματος 7 χιλιοστών. Παράλληλα είχε προμηθευτεί και 50 σφαίρες.

Οι Βερλαίν και Ρεμπώ θα ξαναειδωθούν μια τελευταία φορά μετά την αποφυλάκιση του πρώτου, τον Φεβρουάριο 1875 στη Στουτγάρδη, όπου ο Ρεμπώ θα παραδώσει στον φίλο του το χειρόγραφο των «Εκλάμψεων».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top