Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας, από τον Α. Μπαλτά

Θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου

«Η ελληνική λογοτεχνία έχει πάρει πάρα πολλά από τη ρωσική. Κλασικοί Ρώσοι συγγραφείς έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, αλλά και νεώτεροι λογοτέχνες βρίσκουν έδαφος να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Όσοι συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν σχέσεις με όλες τις χώρες που μετέχουν», είπε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, εγκαινιάζοντας στις 7/9, το ελληνικό περίπτερο στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας (θα διαρκέσει έως τις 11/9) και στο πλαίσιο του έτους Ελλάδα-Ρωσία 2016.

Παραβρέθηκαν οι διοργανωτές, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Γαβρόγλου κ.ά.

Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Ρωσίας (Δούμας) κ. S. Ye. Naryshkin, ο οποίος, μαζί με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, M.V. Seslavinsky, εγκαινίασαν την 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας.

Το ''παρών'' έδωσε και ο σύμβουλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για πολιτιστικά θέματα, K. V. Tolstoi.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top