Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη:'Eρχεται στο Θέατρο Πάνθεον

Η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου

 Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη:
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του, βρίσκεται ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης.

Η παράσταση θα ανέβει στην εντυπωσιακή σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, στην οδό Πειραιώς, στα μέσα Οκτωβρίου, και έτσι καθημερινά οι πρωταγωνιστές και ο 20μελής θίασος που θα τους πλαισιώσει, βρίσκονται σε πολύωρες πρόβες, ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Αυτή τη φορά, ο πολυσχιδής Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει κάτι παράτολμο που δεν έχει ξαναγίνει: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, θα τους παίξουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια σχεδόν ηλικία – την ηλικία της αθωότητας αλλά και της απολυτότητας του συναισθήματος- στην οποία ήταν και οι πραγματικοί ήρωες του έργου.

Ρωμαίος θα είναι ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης, και Ιουλιέτα η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου.

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια αυτών των νέων παιδιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει μέσα από τις ερμηνείες τους, την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: Της αγνότητας αλλά και της δύναμης του εφηβικού έρωτα από τη μία, τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί … την παραμάνα της Ιουλιέτας!

Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Ρένο Ρώτα, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Στραβοπόδη, Σταύρο Βώλκο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top