57η Μπιενάλε Βενετίας: Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Θα πραγματοποιηθεί από 13 Μαΐου έως 26 Νοεμβρίου 2017

​Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας, τον Μάϊο του 2017, με επιμελητή τον διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα το υπουργείο Πολιτισμού.

Η εικαστική εγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα με τίτλο «Εργαστήριο Διλημμάτων» είναι μια αφηγηματική εγκατάσταση, βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες», η οποία επιχειρεί - με αφορμή το δίλημμα που η τραγωδία θέτει μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της όποιας ασφάλειας του Εγχώριου - να εκθέσει την αγωνία, την απορία και τη σύγχυση ατόμων και κοινωνικών ομάδων όταν καλούνται να διαχειρισθούν παρόμοια διλήμματα. Πόσο έτοιμοι ε��μαστε να αποδεχθούμε στο πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα κάποιον που έξω από αυτό κινδυνεύει με αφανισμό; Και μέχρι πού θα φθάναμε για να τον διασώσουμε;

Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης. Η πρόταση επελέγη ανάμεσα σε 30, συνολικά, υποψηφιότητες, από την συγκροτηθείσα γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού κατά πλειοψηφία και, όπως τονίζει στην ανακοίνωση του το υπουργείο «για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν και απευθείας τις προτάσεις τους χωρίς τη διαμεσολάβηση επιμελητών» ενώ η επταμελής γνωμοδοτική επιτροπή συγκροτήθηκε «με κριτήριο τα μέλη της να εκπροσωπούν θεσμούς των εικαστικών τεχνών».

Τέλος, «αποφασίστηκε οι εργασίες προετοιμασίας και παρουσίασης της εκάστοτε ελληνικής συμμετοχής να ανατίθενται εκ περιτροπής σε εποπτευόμενους μουσειακούς φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. που έχουν ως αντικείμενο τη σύγχρονη τέχνη. Το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρ��σίες του, θα έχουν την ευθύνη για τη διαδικασία επιλογής, τον ορισμό συντελεστών και φορέα υλοποίησης, καθώς και την έγκριση του προϋπολογισμού της ελληνικής συμμετοχής».

Η 57η Διεθνής Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας, θα πραγματοποιηθεί από 13 Μαΐου έως 26 Νοεμβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top