Το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia θα «αγκαλιάσει» για έναν μήνα την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Ξεκινά στις 18 Αυγούστου

Το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia θα «αγκαλιάσει» για έναν μήνα την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού, παράδοσης, αθλητισμού και γεύσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πάνω στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ της Via Egnatia.

Το Φεστιβάλ Via Egnatia διοργανώνεται για την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής της αρχαίας Via Egnatia και της παράλληλής της, σύγχρονης Eγνατίας Οδού, που έχουν ενταχθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το 2o Φεστιβάλ VIA EGNATIA ανοίγει τις πύλες του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, για να υποδεχθεί την πρώτη εκδήλωση, παρουσίαση - ξενάγηση στην Αρχαία Εγνατία Οδό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας. Θα ακολουθήσει χορωδιακή εκδήλωση βυζαντινής μουσικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Παρασκευή και το Σάββατο, 26-27 Αυγούστου, με αθλητικές δράσεις στον Νέστο ποταμό με καγιάκ και επίδειξη πτήσης με αλεξίπτωτα πλαγιάς, έκθεση ζωγραφικής - φωτογραφίας και συναυλίες με τον Βαγγέλη Δημούδη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα χορέψουν και θα μα��ειρέψουν παραδοσιακά.

Στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το πολιτιστικό αντάμωμα από χορευτικούς συλλόγους της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top