Αυλαία στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με πέντε ελληνικές συμμετοχές

Στόχο έχει την ανάδειξη νέων ταλέντων

Αυλαία στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με πέντε ελληνικές συμμετοχές

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, από τα μακροβιότερα φεστιβάλ με επίκεντρο το σινεμά του δημιουργού και κύριο στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου, συμμετέχουν πέντε ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές, που θα προβληθούν σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Την αρχή κάνει σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου, στο διεθνές διαγωνιστικό (Concorso Internazionale) η ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή «Slava» (Glory) των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλχάνωβ, ενώ αύριο, Παρασκευή 5 Αυγούστου, θα προβληθεί η ελληνογαλλική «Manodopera» του Λουκιανού Μοσχονά.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου, το ντεμπούτο της κάνει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους Pardi di Domani η «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, ενώ τη Δευτέρα 8 Αυγούστου θα προβληθεί το «Άφτερλωβ» (Afterlov) του Στέργιου Πάσχου, στο διαγωνιστικό τμήμα νέων σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente).

Εκτός από τις διαγωνιζόμενες, στο επίσημο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας του Λοκάρνο, και στο τμήμα «Locarno Filmmakers Academy», συμμετέχει η ταινία μικρού μήκους «Flowers and Bottoms» του Χρήστου Μασσαλά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top