H συγκίνηση του Μ.Θεοδωράκη στη συναυλία της Π.Ζήνα στην Τρίπολη-ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ

«Αισθάνομαι Αρκάς» φώναξε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

Την περασμένη Κυριακή 24 Ιουλίου, η Πέγκυ Ζήνα βρέθηκε στην Τρίπολη. Η τραγουδίστρια ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη και πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία Άρεως, για να την απολαύσει.

DSCF7976 Copy.jpg

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ταξίδεψε μέχρι την πρωτεύουσα της Αρκαδίας τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς φώναξε συγκινημένος: «Αισθάνομαι Αρκάς» και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, αφού του παρέδωσε τιμητική πλακέτα για τη συνολική πρόσφορά του, τον ενημέρωσε για το μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» που ετοιμάζεται στην βίλα Τουρκοβασίλη, καλώντας τον να το εγκαινιάσει μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, γεμίζοντας τον χαρά.

Η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου τού χάρισε μεταξύ άλλων κι ένα βιβλίο γεμάτο ιστορικές μνήμες από τα υπόγεια του δικαστηρίου της Τρίπολης.

Με την πρόσφορα αυτή ο Μίκης Θεοδωράκης ένιωσε την ανάγκη με την σειρά του να το αφιερώσει στην «κόκκινη δασκάλα», την Αθηνά Μπενέκου.

«Έχω περπατήσει όλη την Αρκαδία όποτε το βιβλίο αυτό το θεωρώ περιττό» απάντησε χαριτολογώντας στον αντιπεριφερειάρχη, Βαγγέλη Γιαννακούρα, αμέσως μετά το βιβλίο με τις ομορφιές της Αρκαδίας που τού έδωσε.
13691045_1243122992406382_2140992772400329632_o Copy.jpg

Στη συνέχεια, θέλησε να μοιραστεί με τον δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλο, πως στην Ζάτουνα συνέθεσε δέκα κύκλους τραγουδιών, τις λεγόμενες «Αρκαδίες».

Τέλος, μικρά παιδιά με λουλούδια στα χέρια τον καλωσόρισαν φωνάζοντας του «Σ'αγαπώ», με τον ίδιο να ανταποδίδει συγκινημένος.

Πηγή:Kalimera-arkadia.gr Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top