Κόρινθος: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εκτίθενται οι δίδυμοι Κούροι της Τενέας

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, δύο πολύ σημαντικά ευρήματα από την αρχαία Τενέα, οι δίδυμοι μαρμάρινοι Κούροι, που βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στην Κλένια Κορινθίας.

Οι δίδυμοι Κούροι θα καταλάβουν τη μία από τις δύο ανακαινισμένες αίθουσες του μουσείου, που θα εγκαινιάσει ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 7:30 μμ.

Οι Κούροι είχαν κατασχεθεί από αρχαι��κάπηλους σε παράνομη ανασκαφή στην περιοχή της Κλένιας. Στη συνέχεια δόθηκε άδεια και έγινε ανασκαφική έρευνα στην περιοχή, όπου βρέθηκαν τα ελλείποντα μέλη των Κούρων και οι σαρκοφάγοι τους.

Τα ευρήματα ανατάχθηκαν, ύστερα από ειδική μελέτη που έγινε, συντηρήθηκαν και πλέον θα αποτελούν το κυρίαρχο έκθεμα στη μια αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, μαζί με τις σαρκοφάγους τους, ενώ γύρω τους εξελίσσεται η ιστορία των κωμών και των ιερών της Αρχαίας Κορίνθου, από τον 10ο αιώνα έως το 146 π.Χ., όταν καταστράφηκε από τα ρωμαϊκά στρατεύματα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου βρίσκεται στην καρδιά του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα μουσεία της ελληνικής περιφέρειας, με μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία άγγιξε πέρυσι τους 160.000 επισκέπτες.

Να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι η αποκατάσταση των δύο Κούρων χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 36.900 ευρώ και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, συντηρητές και γλύπτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top