Εικόνες διάλυσης στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μας

Το πολυσυζητημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μείνει μόνο στα χαρτιά

Εικόνες διάλυσης στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μας
Εικόνες διάλυσης βλέπουν φέτος το καλοκαίρι οι τουρίστες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας. Εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού φύλαξης αρκετά μνημεία είναι επισκέψιμα μόνο ως τις 15.00 το μεσημέρι. Σε ορισμένους χώρους δεν λειτουργούν αναψυκτήρια. Ενώ το πολυσυζητημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μείνει μόνο στα χαρτιά.

Ο Λούκας και η Καμίλ ήρθαν από τον Καναδά ειδικά για να επισκεφτούν το Λύκειο του Αριστοτέλη. Έφτασαν όμως 15.15 και βρήκαν την είσοδο κλειστή. Στην οδό Ρηγίλλης. Στην καρδιά της Αθήνας.

«Μπορείτε να με πιστέψετε; Ήρθα εδώ , μόνο για να δω αυτό και κάποια άλλα σημεία σχετικά με τον Πλάτωνα , τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα. Δεν ξέρω γιατί είναι κλειστό. Αλλά είναι απογοητευτικό γιατί δεν θα μπορέσουμε να το δούμε και αύριο φεύγουμε για την πατρίδα μας», δήλωσε ο Λούκας.

Όταν άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη ήταν προσβάσιμος για το κοινό από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Σήμερα η επιλογή αυτή δεν υπάρχει πια και οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν εδώ μόνο από τις 8 ως τις 3 το μεσημέρι.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, κ. Γιάννης Μαυρικόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν 350 περίπου αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, σε όλη την Ελλάδα επισκέψιμοι. Οι 70 λειτουργούν 08.00 με 20.00 το βράδυ, οι υπόλοιποι 280 λειτουργούν από τις 08.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι».

Το πιο απίστευτο; Υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι που για να τους δεις πρέπει να κλείσεις ραντεβού.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρικόπουλος πρόσθεσε:«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μικρών μουσείων, που ακριβώς λόγω της έλλειψης πρέπει να πάρετε τηλέφωνο και να κλείσετε ραντεβού για να πάτε να δείτε τα εκθέματα, στα νησιά, και μικρά χωριά , Άβδηρα , Πάρος , Νάξος».

Ακόμη όμως και σε όσα μνημεία είναι επισκέψιμα ως το βράδυ, οι τουρίστες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται. Στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης οι τουρίστες στέκονται μέσα στο λιοπύρι έως και μία ώρα για να κ��ψουν εισιτήριο. Ένα πρόβλημα που θα έλυνε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αν δεν είχε μείνει μόνο στα χαρτιά.

Η τελευταία εικόνα που αμαυρώνει τον πολιτισμό μας είναι τα σφραγισμένα αναψυκτήρια σε 5 σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Στην Ολυμπία, την Κω, την Λίνδο, τη Μεσσήνη και τους Δελφούς οι τουρίστες βρίσκουν νερό μόνο σε αυτόματους ψύκτες.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top