Ονειρικοί πίνακες με την υπογραφή του Σύρου καλλιτέχνη Τζαμάλ στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ονειρικοί πίνακες με την υπογραφή του Σύρου καλλιτέχνη Τζαμάλ στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
Μετά το μουσείο ισλαμικής τέχνης στην Αθήνα, η έκθεση ζωγραφικής του Τζαμάλ συνέχισε το ταξίδι της εμπλουτισμένη με νέα έργα. Αυτή τη φορά οι ονειρικοί πίνακες του καλλιτέχνη που γεννήθηκε στη Συρία και ζει μόνιμα τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρα μας, βρήκαν φιλόξενη στέγη στο εντυπωσιακό μουσείο ασιατικής τέχνης, το οποίο στεγάζεται στα ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα.

«Είναι μόνο η τέχνη που μας ενώνει, ενώνει τους ανθρώπους. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε, εύχομαι να περάσετε καλά και να απολαύσετε την έκθεση. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο ζωγράφος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης δήλωσε: «Η έκθεση του Τζαμάλ είναι αυτό, μια ισοροπία ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, ανάμεσα στην ανατολή και στη δύση, που όσα πράγματα τους χωρίζουν, άλλα τόσα και πολύ περισσότερα τους ενώνουν».

Τέλος, ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος τόνισε: « Τον Τζαμάλ τον γνώρισα πριν από δύο χρόνια και δεν μου πέρασε τότε από το μυαλό ότι αυτός ο πετυχημένος τεχνοκράτης μηχανικός ήταν πριν απ΄όλα, από παιδί ακόμα, ένας πολύ βαθύς και ευαίσθητος ζωγράφος, ένα�� καλλιτέχνης με πολλές διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση».

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου έδωσαν το «παρών» κορυφαίοι τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top