Μίκης Θεοδωράκης: «Θα ήθελα να πάρω ένα καλάσνικοφ και να κατέβω στις πλατείες»

«Εδώ που φτάσαμε, εδώ που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση», είπε ο μουσικοσυνθέτης

Στα Χανιά βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Μίκης Θεοδωράκης όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης.

Μεταξύ άλλων ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, τονίζοντας πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει για να πάρει το καλάσνικοφ, ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένοι.
theodorakis.jpg

«Εδώ που φτάσαμε, εδώ που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση» ανέφερε και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που είχε κατακλύσει α��φυκτικά την αίθουσα, συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρα και αυτός ίσως τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε: τους διηύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top