Γεωργουσόπουλος: Αισθάνομαι ηλίθιος, το Μουσείο έχει χρέη και κινδυνεύω εγώ με πλειστηριασμό!

Το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Θεάτρου χρωστά 700.000 ευρώ επειδή δεν έχουν καταβληθεί οι κρατικές επιχορηγήσεις

Γεωργουσόπουλος: Αισθάνομαι ηλίθιος, το Μουσείο έχει χρέη και κινδυνεύω εγώ με πλειστηριασμό!

«Αισθάνομαι ηλίθιος, σιχτιρίζω τις ώρες που έχασα από τη ζωή μου» δηλώνει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει πως το Εθνικό Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου χρωστά και καλείται ο ίδιος να πληρώσει αλλιώς να υποστεί τις συνέπειες, δηλαδή να ετοιμάζεται για κατασχέσεις!

Το εν λόγω κέντρο, του οποίου είναι διευθυντής και το οποίο είναι το μοναδικό στην Ευρώπη, χρωστά 700.000 ευρώ επειδή δεν έχει λάβει την κρατική επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως τονίζει ο ίδιος, οι οφειλές είναι σε ΙΚΑ και ενοίκια καθώς από το 1970 το Μουσείο επιχορηγείται αποκλειστικά από το υπουργείο χωρίς να έχει άλλους πόρους.

«Οι επιχορηγήσεις σταμάτησαν το 2013. Το υπουργείο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και εγώ πηγαίνω κάθε εβδομάδα στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος γιατί δεν έχω πληρώσει τα ασφαλιστικά. Οι πρόεδροι γελάνε κάθε φορά που μας βλέπουν και λέω το ίδιο ανέκδοτο: στο εδώλιο θα έπρεπε να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης γιατί αυτός δεν με πληρώνει για να πληρώσω» τονίζει ο κ. Γεωργουσόπουλος στο «Καρφί».

Όπως ο ίδιος τονίζει, το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι ένα: «Υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το μοναδικό Εθνικό Μουσείο Θεάτρου στην Ευρώπη. Δεν αξιοποιεί κανείς τον πολιτισμό της χώρας μας ενώ είναι μεγάλος».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top