Έσπασε όλα τα ρεκόρ!Θα τρελαθείτε όταν δείτε πόσο πουλήθηκε το μπλε διαμάντι Oppenheimer

Έχει τοποθετηθεί σε ένα δακτυλίδι κι έχει βάρος 14,62 καρατίων

Έσπασε όλα τα ρεκόρ!Θα τρελαθείτε όταν δείτε πόσο πουλήθηκε το μπλε διαμάντι Oppenheimer
Το μπλε διαμάντι Oppenheimer πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Christie's στη Γενεύη, στην τιμή ρεκόρ των 57,74 εκατ. δολαρίων.

Έπειτα από μια δραματική δημοπρασία διάρκειας 20 λεπτών και τη σκληρή μάχη δύο επίδοξων αγοραστών, η ταυτότητα των οποίων παραμένει μυστήριο, ο εξαιρετικός αυτός λίθος που είχε τοποθετηθεί σε ένα δακτυλίδι κι έχει βάρος 14,62 καρατίων, πουλήθηκε έναντι 50,6 εκατ. δολαρίων, στα οποία προστίθεται η προμήθεια.

Πριν από τη δημοπρασία, ο οίκος Christie's είχε εκτιμήσει την αξία του διαμαντιού μεταξύ 38 εκατ. δολαρίων και 45 εκατ. δολαρίων.

«Είναι το κόσμημα όλων των ρεκόρ» δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα διαμάντι κι ένα κόσμημα το είχε το «Blue Moon of Josephine», ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, που αγοράστηκε έναντι 48,4 εκατ. δολαρίων από έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2015 στη Γενεύη.

Το διαμάντι Oppenheimer, με έντονο μπλε χρώμα, ανήκει στη συλλογή του διάσημου κοσμηματοπώλη από το Λονδίνο Φίλιπ Οπενχάιμερ (1911-1995), που ήλεγχε την παγκόσμια αγορά διαμαντιών μέσω της εταιρείας De Beers. Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top