Αρ. Μπαλτάς: Προτεραιότητα η δημιουργία φορέα για προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών

Θα παρουσιαστεί μελέτη

Βασική προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί η δημιουργία φορέα που θα προσελκύει και θα υποστηρίζει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9», ο αρμόδιος υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι στις αρχές του ερχόμενου μήνα θα παρουσιαστεί η μελέτη γι' αυτόν τον νέο φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο νέος φορέας (Film Commission) θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων κινηματογραφικών οργανισμών χωρών του εξωτερικού και θα αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και τεχνικό σύμβουλο για τους ξένους παραγωγούς, οι οποίοι θα επιλέξουν κάποιες περιοχές της Ελλάδας για τα γυρίσματα.

«Θα φροντίζει να έχει τα δεδομένα, τις δυνατότητες και τις ευθύνες που χρειάζεται μία παραγωγή για να γυριστεί στην Ελλάδα με ευκολίες, από τα φορολογικά μέχρι τα τεχνικά. Το έχουν όλες οι χώρες, το φτιάχνουμε κι εμείς», ανέφερε ο υπουργός και τόνισε ότι μέχρι τώρα οι ξένοι κινηματογραφικοί παραγωγοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με γ��αφειοκρατικά κυρίως προβλήματα, απογοητεύονταν και τελικά επέλεγαν άλλη χώρα για τα γυρίσματα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι θα διατηρηθούν και θα αναδειχθούν οι αρχαιότητες στο τμήμα της αρχαίας οδού Εγνατία, που αποκαλύφθηκε στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το ως αρχαιολογικό πλούτο και πόλο έλξης για επισκέπτες. «Είναι ένα ολόκληρο κομμάτι της Εγνατίας οδού, όρθιο, στημένο με τον πεζόδρομο που είχαν την εποχή εκείνη και τα καταστήματα», κατέληξε ο κ. Μπαλτάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top