Διθύραμβοι για την ταινία «Παραλία» του Αναστασόπουλου από τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών

Εξαιρετικές κριτικές από τον ευρωπαϊκό τύπο

Διθύραμβοι για την ταινία «Παραλία» του Αναστασόπουλου από τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών
Μια ευχάριστη είδηση ήρθε από τις Κάννες. Η ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Καννών επιφύλασσε μία ελληνική έκπληξη, μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα.

assets_LARGE_t_420_54675504_type13145.jpg

Πρόκειται για την «Τελευταία Παραλία- L’ ultima spiaggia », τη νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου σε συν-σκηνοθεσία με τον Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έτυχε θερμής υποδοχής, καθώς ο Καλλιτεχνικός Διευθυντή του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό δήλωσε πως είναι συγκινητικό να συνεργάζονται στην παραγωγή οι μεσογειακές χώρες.

Όταν οι δημιουργοί τον ευχαρίστησαν εκείνος με τη σειρά του αστειεύτηκε λέγοντας:«Εσείς φταίτε που κάνατε αυτή την ιδιαίτερη ταινία και είστε στις Κάννες».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η «Τελευταία Παραλία» απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον ευρωπαϊκό τύπο, όπως τη Libération, τη Repubblica, το Screen International κ.α.
anastopoulos-degan-romeo-seille-theodoraki.jpg



Λίγα λόγια για την ταινία:

Ένα ντοκιμαντέρ για μία λαϊκή παραλία στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει, ακόμα και σήμερα, τους άντρες από τις γυναίκες. Μία ταινία για τα σύνορα, τις ταυτότητες και τις διαφορετικές εποχές. Μία τραγικωμωδία για την ανθρώπινη φύση.

«Ένας οικείος χώρος που βρίσκεται δίπλα στην πόλη και όμως "μακριά" από αυτήν, χαμένος σαν νησί, ανάμεσα σε παρκαρισμένες νταλίκες, που περιμένουν να περάσουν το τελωνείο του λιμανιού για να μπουν στην Ευρώπη. Εδώ, ο διαχωριστικός τοίχος και η θάλασσα ενώνουν και χωρίζουν, διευρύνουν τα σύνορα, τα συγχέουν και τα επανακαθορίζουν. Την ίδια στιγμή, η παραλία αυτή αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για τους ανθρώπους που της εμπιστεύονται ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους» αναφέρουν οι δημιουργοί της ταινίας, η οποία θα βγει στις αίθουσες την επόμενη σεζόν από την εταιρεία One from the Heart.

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Nicoletta Romeo, Στέλλα Θεοδωράκη και Guillaume De Seille. Η φωτογραφία είναι των Ηλία Αδάμη και Debora Vrizzi. Το μοντάζ είναι της Μπονίτας Παπαστάθη, το μοντάζ ήχου του Matteo Serman, ο ήχος του Francesco Morosini και το μιξάζ του Κώστα Βαρυμποπιώτη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top