Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Φεστιβάλ Καννών -Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Επί ποδός πράκτορες και αστυνομικοί

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Φεστιβάλ Καννών -Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Κάννες, ενόψει του Φεστιβάλ κινηματογράφου.

Την Τετάρτη είναι η πρεμιέρα του 69ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ασφαλώς πιο αυστηρά από άλλες χρονιές.
upl5730e3e5388fd.jpg

Συνολικά, 45.000 άτομα αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή από τις 11 έως τις 22 του μήνα, όποτε είναι και η ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες από τις ειδικές δυνάμεις έχουν επιστρατευθεί και θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ.
upl5730e3f580198.jpg

Ειδικότερα δήλωσε: «Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε (...) αντιμέτω��οι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ. Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή».

Το 69ο Φεστιβάλ των Καννών ξεκινά με την ταινία του Γούντι Άλεν "Cafe Society".

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top