Ο Ναρκισσισμός του «Freud Cafe»: Περιοδικές ανοικτές συζητήσεις για τις ψυχαναλυτικές ιδέες

Το Σάββατο 14 Μαϊου

Το «Freud Cafe» τολμά στις 14 Μαΐου 2016 (12.00-14.00) να τα «βάλει» με την έννοια του Ναρκισσισμού οδηγώντας τον κάθε ένα από εμάς σε βαθιές εσωτερικές αναζητήσεις και προκαλεί και προσκαλεί όλους εμάς να πάρουμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία.

Η εκδήλωση «Freud Café» είναι μια σειρά ανοικτών συζητήσεων για την συνάντηση των ψυχαναλυτικών ιδεών με την ελληνική κουλτούρα και την σημασία που έχουν στην ζωή μας σήμερα.
neo freud cafe.jpg

Ναρκισσισμός, είναι η αγάπη του εαυτού. Χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει εαυτός. Είναι, επομένως ο ναρκισσισμός, μία αναγκαία συνθήκη για να δομηθεί το υποκείμενο. Αυτή η αγάπη η – λιβιδινική επένδυση λέμε στην ψυχανάλυση – θα έλθει από το περιβάλλον το οποίο φροντίζει το παιδί.

Ο μύθος του Νάρκισσου μας δείχνει πως ο Νάρκισσος δεν αγαπήθηκε, γι’ αυτό και ψάχνει να βρει αυτό που δεν έχει, μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό. Αφού όμως δεν «έχει» - αυτή η προσπάθεια να πάρει λιβιδινική ενέργεια από τον εαυτό του (η λίμνη είναι ο καθρέπτης του εαυτού του), αποτυγχάνει.

Βασίλης Δημόπουλος, ψυχαναλυτής
Αναγκάστηκα να μελετήσω το ναρκισσισμό και το νάρκισσο θηρευτή εξουσίας και να γράψω τους Θλιμμένους Νάρκισσους, όταν «συνεργάστηκα» με νάρκισσους managers προς το τέλος του εργασιακού μου βίου. Ήταν μια τραυματική εμπειρία, που σίγουρα έχει αφήσει τα σημάδια της στο σώμα μου και την ψυχή μου. Και τα σημάδια αυτά σίγουρα θα ήταν βαθύτερα, αν ο πόνος παρέμεινε στο πεδίο της οδύνης και του πένθους και δεν έβρισκε διέξοδο στην πνευματική… άσκηση. «Ο πόνος γυμνάζει το πνεύμα» διακηρύττει ο Αριστοτέλης…

Δημήτρης Σουλιώτης, συγγραφέας
Τόπος συνάντησης: Polis art café
Πεσμαζόγλου 5 Α��θριο Στοάς του Βιβλίου
T 210 3249 588

Είσοδος ελεύθερη
facebook: http://www.facebook.com/freud.cafe.in.athens/

E-mail: freud.cafe.in.athens@gmail.com

Διαβάστε επίσης:
To FREUD CAFE ξαναχτυπά …. Μάθε για την πιο «πνευματική» εκδήλωση της πόλης

Μια διαφορετική εκδήλωση στο "Freud Cafe" για πνευματικές αναζητήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top