«Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο»: Ένα παραμύθι για παιδιά με προβλήματα όρασης

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 20 Απριλίου

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει στην καμπάνια «Βιβλιοθήκη, ο Κόσμος μου» και γιορτάζει τις ημέρες βιβλίου – Απρίλιος 2016.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κατσούγκρη, που φιλοτέχνησε ο Φίλιππος Κατσούλης, με τίτλο: «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο».

Πρόκειται για το πρώτο παραμύθι γ��α παιδιά με προβλήματα όρασης, γραμμένο σε Braille. Μέσα από τη μαγεία του παραμυθιού, όπου όλα είναι δυνατά, το βιβλίο μας ταξιδεύει στον χρόνο και στην Ιστορία, για μια ξεχωριστή περιπέτεια στον Κυκλαδικό πολιτισμό.

Κατσούγκρη.jpg

Μέσα από τη μαγεία του παραμυθιού, όπου όλα είναι δυνατά, μας ταξιδεύει στον χρόνο και στην Ιστορία, για μια ξεχωριστή περιπέτεια στον Κυκλαδικό πολιτισμό.

Μια μηλιά, με δύναμ�� της γνώσης που καταργεί τους φράκτες της Ιστορίας και μεταφέρει τα δυο παιδιά, με τις αρετές και την εθνική μνήμη των ομώνυμων ηρώων, της σοφής Καλυψώς και του πολυμήχανου Οδυσσέα στις αρχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Η Θήρα, τα σπίτια, τα καράβια, οι αγορές, τα αγγεία, τα παιχνίδια των παιδιών, η καθημερινότητα σε έναν παλιό καιρό, που με την φαντασία είναι τώρα και πάντα. Όλα είναι δυνατά στο κόσμο των παραμυθιών, όλα έχουν συμβεί στην Ιστορία και τα παιδιά ταξιδεύουν στο κόσμο της πολυχρωμίας, όπου αδύνατον δεν υπάρχει.

Η συγγραφέας αφήνεται στη μαγεία του παραμυθιού για να παρουσιάσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τον Κυκλαδικό Πολιτισμό σε αναγνώστες ιδιαίτερα απαιτητικούς, που μαθαίνουν με παιχνιδιάρικο, απλό τρόπο. Οι ει��όνες αφής, για να υπάρχει αίσθηση των εδωλίων, των αγγείων, της μηλιάς και εκείνου του καιρού έχουν φιλοτεχνηθεί με ειδικά υλικά και πολύ προσήλωση ώστε η Ιστορία να είναι στην άκρη των δαχτύλων σαν πραγματικότητα όλων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Λασκαρίδη, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Τσόλκα.
Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι μαθητές Γιάννης και Μαρία.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top