Ο «Ερωτόκριτος» από τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμως κινείται» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Δείτε το πρόγραμμα, τους συντελεστές και όλες τις πληροφορίες για να κάνετε κράτηση

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμως κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.
thumbnail_Xainides_Dimotiko Theatro Peiraia.jpgΑναφερόμενος στην παράσταση, ο λυράρης Δημήτρης Αποστολάκης σημειώνει "Ο Ερωτόκριτος εκδιώχτηκε από τα χωριά της Κρήτης. Τη θέση του πήραν το δελτίο των 8 στην τηλεόραση, το facebook, ο αυτισμός των sms και ο θόρυβος από την εκβιομηχάνηση της γεωργικής εργασίας. Συνήθως τον συναντάμε στα χείλη τραγουδιστών, που του αφιερώνουν ένα τρίλεπτο γλυκερής και αυτάρεσκης ευαισθησίας και σε θεατρικές παραστάσεις ως φολκλόρ ή ως φολκλόρ «πειραγμένο». Ο λόγος της αποτυχίας των προσπαθειών αυτών είναι, όπως προανέφερα ότι ο Ερωτόκριτος καθώς δεν είναι ούτε ποίημα, ούτε τραγούδι, ούτε θεατρικό έργο, απαιτεί άλλη στάση, άλλη ευθύνη, άλλη απεύθυνση, άλλη πίστη και εντέλει, άλλη αναπαράσταση".

"Η ανάγκη που μας οδήγησε στην παρουσία του χορού, είναι η άμεση και καθαρή σχέση του με τη ρυθμολογία και την εκστατική υπόσταση του έπους, μια σχέση απαλλαγμένη από τη θεατρική του αναπαράσταση" εξηγεί ο ίδιος.

Μουσική: Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες

Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι –κιθάρα Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι Τάκης Κανέλλος: κρουστά Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο Νόνης Γιάννης: μπάσο

Κίνηση: Κι όμως κινείται Χορός

Ακροβασία: Δημάς Βασίλης Καραχανίδης Τασος Λινάρδου Αντιγόνη Μακατσώρης Χριστόφορος Ιωάννα Παρασκευοπούλου Χριστίνα Σουγιουλτζή Χαμηλοθώρη Λία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΥ: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΠΟΤΕ: Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: ΖΩΝΗ Α : 25€ ΖΩΝΗ Β : 20€ ΖΩΝΗ Γ : 15€ ΖΩΝΗ Δ : 10€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΜΕΑ 10€ - ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ B,Γ Προπώληση Εισιτηρίων: Στο Μέγαρο Μουσικής: 25ης Μαρτίου & Παραλία Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ Τηλέφωνο κρατήσεων :2310 895938-9. Στην Πλατεία ��ριστοτέλους. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00πμ-3:30μμ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ Στο www.ticketservices.gr Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση πιστωτικής κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK (DeltaPay).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΟΥ: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΠΟΤΕ: Τρίτη 26 Απριλίου 2016, Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Α ΖΩΝΗ 20€, B ΖΩΝΗ 15€, Γ ΖΩΝΗ 10€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ 10€ - Β ΖΩΝΗ

Προπώληση Εισιτηρίων:Στο www.viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς – τηλ: 2104143310 / 320

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top