Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά αν θα γινόταν ποτέ Υπουργός Πολιτισμού

Τι είπε ο σπουδαίος καλλιτέχνης για το προσφυγικό και τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή

​Στο προσφυγικό και στον τρόπο που το έχει διαχειριστεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του!

«Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Αυτοί που έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είναι οι απλοί πολίτες, που στην πλειονότητά τους έχουν δείξει κατανόηση και αλληλεγγύη. Τα κακά μελανά περιστατικά είναι η εξαίρεση. Ό, τι και να κάνει ο απλός κόσμος ή οι καλλιτέχνες με την συμπαράστασή τους, αν η Ευρώπη δεν αλλάξει νομοθεσία σε πολλά θέματα, αυτό που κάνουμε εμείς οι πολίτες είναι σαν να αδειάζουμε τον ωκεανό με ένα κουτάλι σούπα».

Ο ίδιος μάλιστα έδωσε και μία ξεκάθαρη απάντηση στο αν θα δεχόταν να γίνει Υπουργός Πολιτισμού σε μία Οικουμενική Κυβέρνηση:

«Όχι, όχι, ποτέ. Όπως ξέρετε, δεν έχω δεχτεί ποτέ, παρά τις προτάσεις, να ασχοληθώ θεσμικά με την πολιτική. Προσέξτε, είναι σημαντικό ένας πνευματικός άνθρωπος, που έχει τα προσόντα να ασχοληθεί με τον πολιτισμό. Εγώ, όμως, πιστεύω απόλυτα ότι αυτό το πετραδάκι που συνεισέφερα στον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μου το προσφέρω πολύ καλύτερα εδώ και 45 χρόνια μέσα από το τραγούδι, τις μουσικές, τα λόγια, τη συνεχή μελέτη μου, τις συνεργασίες μου και, κυρίως, τον χώρο, το βήμα που δίνω σε νέους μουσικούς και τραγουδιστές που αξίζουν».

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ και τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ελληνικού φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο που είναι και συμπέθερός του.

«Ο Φαμπρ είναι ένας αξιόλογος καλλιτέχνης. Βεβαίως, όμως, δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεχιστεί ο θεσμός του Φεστιβάλ χωρίς την ελληνική δημιουργία» είπε και συμπλήρωσε!

«Γνωρίζω τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο ως σκηνοθέτη πολλά χρόνια. Είμαστε ίδια γενιά και εκτιμώ τις καλλιτεχνικές του επιλογές και την κοινωνική του ευαισθησία. Ανέλαβε κάτι δύσκολο, τελευταία στιγμή σε συνέχεια ενός πραγματικά πετυχημένου και ξεχωριστού καλλιτεχνικού διευθυντή, του Λούκου. Του εύχομαι καλή ��πιτυχία».