ΧΑΜΟΣ με τη δήλωση του Φαμπρ: «Δεν γεννήθηκα για να γίνω διευθυντής. Δεν έχω τις ικανότητες»

Ανοιχτό κάλεσμα για την Παρασκευή στο θέατρο Σφενδόνη

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στα social media με αφορμή τη δήλωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ και Αθηνών και Επιδαύρου, Γιαν Φαμπρ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, ο Φλαμανδός, διεθνούς φήμης, εικαστικός, χορογράφος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν γεννήθηκα για να γίνω Διευθυντής. Δεν έχω τις ικανότητες για μια τέτοια θέση», ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα παίρνει διοικητικές αποφάσεις αλλά τον ρόλο αυτό θα έχει το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ.

Η παραπάνω δήλωση έβαλε «φωτιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο, τη σχολίασαν αρνητικά.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Νανούρης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook: «Προσπαθώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος δέχεται να αναλάβει μια θέση για την οποία ο ίδιος ομολογεί μετά πως δεν είναι ικανός γι αυτήν.

Προσπαθώ να καταλάβω πως αναλαμβάνει να βγάλει καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το Φεστιβάλ μιας χώρας της οποίας το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του είναι παντελώς άγνωστο, όπως ο ίδιος ομολογεί.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί δέχτηκε! Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς έναν τέτοιο άνθρωπο; Ποιός του δίνει το δικαίωμα να αλλάζει το όνομα σε έναν κρατικό θεσμό, ποιος του δίνει το δικαίωμα να παίξει μπάλα (!) όπως μας είπε χωρίς όμως να του έχουν δωθεί κανόνες για το παιχνίδι, ποιος του δίνει το δικαίωμα να αποκαλεί εθνικιστές τους πολίτες μιας χώρας επειδή θέλουν να δουλέψουν σε αυτήν και ποιος του δίνει το δικαίωμα με τα δικά μας χρήματα να πληρώνει μόνο τους δικούς του ανθρώπους σε μια χώρα που ψυχορραγεί οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μετά από αυτές τις δηλώσεις δεν του είπε κανείς τίποτα.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί δεν είμαστε ήδη όλοι στους δρόμους!»

Στη συνέχεια, ο ίδιος με νέα του ανάρτηση προσκάλεσε κα��λιτέχνες και δημοσιογράφους στις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο θέατρο Σφενδόνη με θέμα: ''Φεστιβάλ Αθηνών"
ANT0.jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top