Πως ο θάνατος του Έκο επηρέασε την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου

Με τίτλο: "Pape Satan Aleppe - Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας"

Πως ο θάνατος του Έκο επηρέασε την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου
Το τελευταίο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στο Μιλάνο, θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος La Nave di Teseo (Το πλοίο του Θησέα).

Το "Pape Satan Aleppe - Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας" είναι ένα δοκίμιο που αποτελεί συλλογή κειμένων τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί στο 2000 στο εβδομαδιαίο περιοδικό L’ Espresso με το οποίο συνεργαζόταν ο συγγραφέας, φιλόσοφος και γλωσσολόγος.
Pape-Satan-Aleppe.jpg

Ο τίτλος επαναλαμβάνει τις τρεις πρώτες λέξεις που ανοίγουν την 7η ωδή της Κόλασης, από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη Αλιγκιέρι. Η έννοια, πολύ μυστηριώδης, προκάλεσε πολλές ερμηνείες, αλλά για τον Ουμπέρτο Έκο, η έκφραση είναι "αρκετά ρευστή για να χαρακτηρίσει τη σύγχυση της εποχής μας", σύμφωνα με την περίληψη που έχει αναρτηθεί στο Amazon και υπογράφει ο συγγραφέας.

Το βιβλίο επρόκειτο να εκδοθεί τον Μάιο αλλά ο θάνατος του Έκο επίσπευσε την έκδοσή του.

Ο νέος εκδοτικός οίκος La Nave di Teseo που δημοσιεύει την πληροφορία αυτή στη σελίδα του στο Facebook ιδρύθηκε με πρωτοβουλία διακεκριμένων συγγραφέων, όπως οι Ουμπέρτο Έκο, Σάντρο Βερονέσι ('Ηρεμο Χάος) για την προστασία της ανεξαρτησίας τους και την εκδοτική ποικιλομορφία μετά την ίδρυση ενός εκδοτικού κολοσσού στην Ιταλία.

Στις 5 του περασμένου Οκτωβρίου, η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού και εκατομμυριούχου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ιδιοκτήτρια του Arnoldi Mondadori Editore, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη RCS Libri, τη θυγατρική για τα βιβλία του RCS, του εκδοτικού οίκου της Corriere della Sera.

Ο RCS, του οποίου ο κύριος μέτοχος είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler Automobiles (FCA), έχει περίπου 12 εκδοτικούς οίκους, όπως ο Rizzoli και ο Bompiani, εκδότης στην Ιταλία του Ουμπέρτο Έκο και του Γάλλου Μισέλ Ουελμπέκ.

Με τη συμφωνία αυτή που επιτεύχθηκε έπειτα από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων δημιουργήθηκε ένας εκδοτικός κολοσσός, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της ιταλικής αγοράς.

Τον εκδοτικό οίκο La Nave di Teseo διευθύνει η Ελιζαμπέτα Σγκάρμπι, πρώην διευθύντρια έκδοσης του Bompiani.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top