ΦΩΤΟ: Στο φως ν��α εντυπωσιακά ευρήματα στο Ασκληπιείο Αρχαίας Φενεού

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανασκαφών

Νέα ευρήματα είδαν το φως κατά τη διάρκεια της φετινής, πρώτης περιόδου του συστηματικού ανασκαφικού προγράμματος της ��φορείας των Αρχαιοτήτων Κορινθίας.
φ2.jpg

Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Φενεού βρίσκεται στο επιβλητικό ορεινό φυσικό περιβάλλον της ομώνυμης κοιλάδας, στις ανατολικές υπώρειες του νότιου λοφίσκου της Ακρόπολης, σε υψόμετρο 750 μ.
φ4.jpg

Τον Σεπτέμβριο 2015 ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος του συστηματικού ανασκαφικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Τη διεύθυνση είχε ο προϊστάμενος Κωνσταντίνος Κίσσας, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, με τη συμμετοχή του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, Torsten Mattern, από το Πανεπιστήμιο του Trier της Γερμανίας.

φ5.jpg

Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκαν αλλεπάλληλες οικοδομικές φάσεις στο ιερό, η αρχική φάση του οποίου χρονολογείται στο β' μισό του 4ου αι. π.Χ., όταν ήταν πολύ μικρότερο σε μέγεθος.

Κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο διαπιστώθηκε ότι το περιστύλιο έχει κάτοψη σχήματος "Π" με μετακιόνιο διάστημα 2.30 μ..

Επιβεβαιώθηκε, δε, η πορεία των τοίχων του περιστυλίου και της υπαίθριας αυλής και αποκαλύφθηκε ότι η είσοδος στο ιερό επιτυγχανόταν από τα ανατολικά μέσω ράμπας, ενώ δευτερεύουσα είσοδος υπήρχε στα βόρεια, κατά μήκος του αντίστοιχου τοίχου της αυλής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top