«ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Ν. Καζαντζάκη: Στις 16 Οκτωβρίου η πρεμιέρα στο θέατρο Τζ. Καρέζη

Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

​​Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, συνεχίζει για 5η χρονιά την πορεία της, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!

Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Η τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε δραματική μορφή, κάνει τον θεατή να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της '' ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ'' μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, ο άνθρωπος, αν δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχει σημειώσει ευρεία διάδοση ,έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, από διάφορες εθνικότητες και ανόμοιες πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Eπιβλήθηκε και καταξιώθηκε στα χρόνια μας, απέκτησε παγκόσμια φήμη και κέρδισε να παραμείνει κλασικό στη ροή των αιώνων.

Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές, να διεισδύσουν πιο βαθειά και πιο αληθινά στο κείμενο. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς ,είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Πάνος Αγγελόπουλος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Α Σ Κ Η ΤΙ Κ Η» του Ν. Καζαντζάκη.

Πρωταγωνιστούν :

Νικήτας Τσακίρογλου

Κατερίνα Διδασκάλου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Μαρία Παπαφωτίου, Λευτέρης Βλάχος.

Ομάδα χορού - 5 ατόμων -

Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Μουσική :Δημήτρης Παπαδημητρίου

Σκηνικά - Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου

Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Κολιοβέτας

Διεύθυνση Δημ.Σχέσεων : Μαρία Καλίτση

Video: Νίκος Μυλωνάς

Με την υποστήριξη των εκδόσεων ''ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ''

INFO

Θεατρική Περίοδος : Oκτώβριος - Δεκέμβριος 2015

Έναρξη: 16 Oκτωβρίου

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή.

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:15 μ.μ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 18 ευρώ
μειωμένο 12 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 15 ευρώ | -Στο ταμείο του Θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ και στο viva.gr

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: 12 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top