Το Γαλάζιο του Ουρανού του Γιώργου Βέττου στο Θέατρο Αλκμήνη

Ένα ψυχογράφημα για αντι-ήρωες σε σύγχυση

 Το Γαλάζιο του Ουρανού του Γιώργου Βέττου στο Θέατρο Αλκμήνη

Το Γαλάζιο του Ουρανού, ένα ψυχογράφημα για αντι-ήρωες σε σύγχυση, βασισμένο στο κείμενο του Ζωρζ Μπατάιγ, ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη από τις 3 Οκτωβρίου 2015.


Ο σουρεαλισμός εδώ γίνεται καθημερινός τρόπος ζωής. Μια κοινωνία σε κατάσταση νευρικής κρίσης, το συμβολικό μπλε του θυμού, η λογοτεχνία της παράβασης και ολόκληρο το κίνημα του σουρεαλισμού σέρνουν το χορό και κινούνται στα βήματα μιας μεθυσμένης πολιτείας, επιχειρώντας ένα ψυχογράφημα της εποχής και των ανθρώπινων σχέσεων σε μια ακραία εποχή της Ευρώπης.


Ο σκηνοθέτης και επαγγελματίας του χορού, της μουσικής και της κίνησης, Γιώργος Βέττος, βάζει σε κίνηση τις ήδη διαταραγμένες ανθρώπινες σχέσεις, που φτάνουν μέχρι την ανθρώπινη θυσία. Με αφορμή το έργο του Μπατάιγ, εικονοποιεί την κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας που σπαράσσεται, κάνoντάς την να μοιάζει με μια θεατρική Guernica, από όπου παρελαύνει όλο το κίνημα του σουρεαλισμού και η τέχνη του μεσοπολέμου.

Σε μια κοινωνική σύγχυση που στοιχειώνει τους ήρωές της, κάνοντας τους απαραίτητους συνειρμούς με την Ελλάδα της κρίσης, το «Γαλάζιο του Ουρανού» κινείται στους πολεμικούς ρυθμούς μιας κοινωνίας που μάχεται τον εαυτό της, αντι-ηρώων σε σύγχυση, όπου η κάθαρση έρχεται μόνο από την κενότητα και τη φυγή, αρχετυπικά και διαχρονικά σύμβολα του σουρεαλισμού, που -σε ένα ραντεβού με την καθημερινότητα του σήμερα- δημιουργούν καθημερινές σχέσεις, όπου ο διάβολος κινείται στη λεπτομέρεια.


Στα βήματα της πόλης, της μνήμης και της εσωτερικής πάλης

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών και της Δραματικής σχολής «Εμπρός», ο επαγγελματίας του χορού, της μουσικής και της κίνησης, Γιώργος Βέττος, ο άνθρωπος που δίνει τον τόνο της παράστασης «Το Γαλάζιο του Ουρανού», γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα στην υποκριτική, το χορό και τη μουσική, με μελετημένα βήματα, βιώνοντας τη σκηνή και κάνοντάς την δική του με κάθε τρόπο. Ψυχή της παράστασης, εμπνευστής, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής της, συνοψίζει την πολυδιάστατη προσωπικότητα, την τέχνη και την έμπνευσή του σε μια παράσταση σταθμό για τον ίδιο, που, ακροβατώντας ανάμεσα στο παρελθόν, το σήμερα και το μέλλον, συνοψίζει με άψογα χορευτικά άλματα το χρόνο, τη συνείδηση και το συλλογικό «εγώ» της μνήμης, δημιουργώντας ένα πανόραμα της τέχνης του σουρεαλισμού.

Υποψιασμένος και σκεπτόμενος, ο Γιώργος Βέττος αφουγκράζεται τα βήματα της πόλης, της μνήμης και της εσωτερικής πάλης, δημιουργώντας μια ονειρική live διαδραστική εμπειρία.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Γιώργος Βέττος
Σκηνογραφία: Γιώργος Θεοδοσίου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Δοσούλα Μαργαρίτα
Φώτα: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Κίνηση-Χορογραφίες: Γιώργος Βέττος
Πρωτότυπη Μουσική: Τάσος Σωτηράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Κατσανού
Παίζουν: Αθηνά Κουτσιανούλη, Ξανθή Γεωργίου, Αγγελική Μαραθιά, Δων Χριστοδούλου, Τάσος Σωτηράκης, Γιώργος Στυλιανόπουλος, Κωνσταντηνιά Δήμου, Γιώργος Λαμπρόπουλος

Promo video: Ανδρέας Σταυρόπουλος

Παραγωγή: One Night Art

Χώρος: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ. 210 3428650

Παραστάσεις: Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30
Διάρκεια: 90’
Εισιτήρια: €15, €12 (μειωμένο)
Κρατήσεις: 210 3428650

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top