Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία

Στις 10 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ολύμπια

Στις 10 Οκτωβρίου η ΕΛΣ τιμά τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία, στο Θέατρο Ολύμπια.

Εμβληματικά αποσπάσματα από το σπουδαίο οπερατικό και συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, θα ερμηνεύσουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τον Ηλία Βουδούρη, στη συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη - σύμβολο του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε τα 90 του χρόνια.

Οι σολίστ Τζούλια Σουγλάκου, Τζίνα Πούλου, Ελένη Δάβου, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς θα αποδώσουν αποσπάσματα από την 1η, την 3η και την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες Αντιγόνη, Μήδεια, Ηλέκτρα, το ορατόριο Canto General και το Μπαλέτο Ζορμπάς.

«Αν ο κ. Θεοδωράκης εξακολουθήση το δρόμο του με τα φτερά και τη δύναμι της νιότης, η ελληνική μουσική θα κερδίση έναν άριστο νέο δημιουργό», έγραφε προφητικά ο Μανώλης Καλομοίρης στο Έθνος το 1953, με αφορμή την ερμηνεία του νεανικού συμφωνικού έργου του συνθέτη υπό τον τίτλο Το πανηγύρι της Ασή Γωνιάς.

Μουσική διεύθυνση: Ηλ��ας Βουδούρης
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων €10, €15 / Φοιτητικό, Παιδικό €8
Προπώληση εισιτηρίων
Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Τρίτη - Κυριακή 9.00–21.00
Δευτέρα 09.00-16.00
& www.nationalopera.gr

Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100
ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Τηλ. 210 3711 342

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top