Ο Αριστείδης Μπαλτάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυτονόμηση του υπ. Πολιτισμού

"Ήταν αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης", λέει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

«Βρίσκομαι σε ευχάριστη θέση επειδή το υπουργείο Πολιτισμού αυτονομήθηκε -αν και αισθάνομαι λίγο περίεργα γιατί πριν από επτά μήνες προσπαθούσα να σας πείσω ότι το υπουργείο Παιδείας δεν σκόπευε να αφομοιώσει το υπουργείο Πολιτισμού», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από την υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Μάλιστα ο κ. Μπαλτάς προτίθεται, όπως δήλωσε, να υιοθετήσει την πρόταση της κ. Λαμπράκη για μετονομασία του ΟΑΚΑ σε «Oλυμπιακό Πάρκο» αναψυχής και πολιτισμού αλλά και να εφαρμόσει τις ιδέες της κ. Λαμπράκη για ανταποδοτικές εκθέσεις στο εξωτερικό με δανεισμό «αφανών» εκθεμάτων από τα ντεπό των ελληνικών μουσείων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη ελληνική τέχνη αν δεν είναι σε μόνιμη αναμέτρηση με την αρχαία κληρονομιά», θεωρεί ο κ. Μπαλτάς ο οποίος εξακολουθεί να ενημερώνεται, όπως άλλωστε συνέβαινε και τους προ��γούμενους μήνες, για τα ζητήματα του υπουργείου από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη.

Ολοκληρώνοντας ο Αριστείδης Μπαλτάς επανέλαβε την πεποίθησή του «υπέρ της πολιτικής ανεξιθρησκίας», συνακόλουθα και της συνεργασίας του με όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων.

Τόνισε δε ότι «αφού μελετήσει τα ενδότερα του υπουργείου, τις ιδέες της υπηρεσιακής υπουργού και το έργο του κ. Ξυδάκη, που βρίσκεται στα όρια της νομοθετικής ρύθμισης, θα προχωρήσει σε προγραμματικές εξαγγελίες».

Ο κ. Μπαλτάς είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» σύμφωνα με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Λαμπράκη, «γιατί είναι άνθρωπος που εγγυάται τον πολιτισμό από την ίδια του την παιδεία, και θα αντιμετωπίσει το υπουργείο με αγάπη. Ένα υπουργείο που αν και πολύ χαμηλά στη λίστα των υπουργείων, βρίσκεται πολύ ψηλά στις καρδιές όλων μας» απάντησε παραδίδοντας στον υπουργό πολιτισμού, της νέας κυβέρνησης, η υπηρεσιακή υπουργός.


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οποία θεωρεί ως «αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης όλων των σωματείων στη βάση της ουσιαστικής επιχειρηματολογίας που διατυπώθηκε όποτε επιχειρήθηκε άστοχα η συνένωσή του με άλλα πεδία της Δημόσιας Διοίκησης».

Ως επόμενο στόχο οι αρχαιολόγοι θέτουν, όπως αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση, «την έναρξη του θεσμικού διαλόγου για την αναθεώρηση του Οργανογράμματος του υπουργείου, το οποίο κατά την αντίληψή του οφείλει να λειτουργήσει ως ο μηχανισμός σχεδιασμού του ενιαίου στρατηγικού πλάνου για τον Πολιτισμό».


Δείτε περισσότερα για τις παραδόσεις -παραλαβές υπουργείων στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top