Για πρώτη φορά μαζί στην ίδια έκθεση συναντιούνται έργα του Βαν Γκογκ και του Μουνκ

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία

Για πρώτη φορά μαζί στην ίδια έκθεση συναντιούνται έργα του Βαν Γκογκ και του Μουνκ
Οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ αν και έζησαν την ίδια περίοδο. Ο λόγος για τους θρυλικούς ζωγράφους Βίνσεντ Βαν Γκογκ και Έντβαρντ Μουνκ.

Η «συνάντηση» των δυο σπουδαίων καλλιτεχνών θα γίνει πολλά χρόνια μετά το θάνατό τους σε μια σημαντική έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή (25/09), στο Μουσείο Βαν Γκογκ της Ολλανδίας.

Η έκθεση θα περιέχει μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τους, τα οποία επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την τέχνη του 19ου αιώνα, αλλά και τη σύγχρονη ζωγραφική.
εκθεση2.jpg

Με την αντιπαράθεση έργων, όπως «Η κραυγή» του Μουνκ με τη «Γέφυρα της Τρινκετάιγ» του Βαν Γκογκ, οι οργανωτές της έκθεσης προσπαθούν να αναδείξουν τις ομοιότητες στο όραμά τους για τη ζωή.

Και οι δύο ζωγράφοι απομακρύνθηκαν από το παραδοσιακό στυλ της ζωγραφικής και υιοθέτησαν τα βαθιά στροβιλιζόμενα χρώματα και τις πυκνές πινελιές. Επίσης, και οι δύο έζησαν στο Παρίσι στα μέσα του 19ου αιώνα, ωστόσο δεν συναντήθηκαν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο.

Τόσο οι ιστορικοί τέχνης όσο και το κοινό συνέκριναν τα έργα τους, όμως η έκθεση αυτή, για τη διοργάνωση της οποίας χρειάστηκαν έξι χρόνια, προσφέρει την πρώτη ευκαιρία για μια επίσημη συγκριτική μελέτη τους.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top