ΚΘΒΕ: Τις 530.000 ευρώ «άγγιξε» το κόστος της παραγωγής «Alexander the Great»

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

Στο ακριβές κόστος της αμφιλεγόμενης και πολυσυζητημένης παραγωγής «Alexander the Great» (που παρουσιάστηκε επί της προηγούμενης διοίκησης του θεάτρου) αναφέρεται αποκλειστικά η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (μετά τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου) το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε., στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2015, ενέκρινε ομόφωνα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. εκφράζει τη λύπη του για το απαράδεκτο ύφος και τον τόνο της απάντησης του απελθόντος καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Βούρου σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν καλλ��τεχνικός διευθυντής κ. Αναστασάκης ως προς τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης. Το Δ.Σ. δηλώνει ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να μπει σε έναν διάλογο αυτού του επιπέδου, που δεν αρμόζει σε έναν χώρο πολιτισμού.

Το Δ.Σ. υπογραμμίζει ότι όλες οι συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων) αναρτώνται πλέον στη Διαύγεια και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου (https://diavgeia.gov.gr). Έτσι, προκύπτει ότι η παραγωγή του Alexander the Great κόστισε 529.421,22 € (με εισπράξεις 75.307,44 €) και όχι 60.311,48 €, όπως ισχυρίζεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής· ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, υπέγραψε τρεις αμοιβόμενες συμβάσεις μέσα στο έτος 2014, κατά παράβαση του ιδρυτικού νόμου του Κ.Θ.Β.Ε., που επιτρέπει μέχρι δύο συμβάσεις ετησίως.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

Διαβάστε επίσης:
Αναστασάκης- Βούρος «σφάζονται» για τις αμοιβές στο ΚΘΒΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top